The Rock bi da postane ozbiljniji glumac: 'Želim da snimam važne filmove'

0
Radiosarajevo.ba
The Rock bi da postane ozbiljniji glumac: 'Želim da snimam važne filmove'
Foto: IMDb / Dwayne 'The Rock' Johnson

Dwayne "The Rock" Johnson izrazio je želju da se pojavi u dramatičnijim akcijskim ulogama, i izjavio da želi da glumi u filmovima koji istražuju "borbu i bol".

Predstojeći film Benny Safdieja, The Smashing Machine (A24), reklamira se kao Johnosonov "najdramatičniji projekat i uloga do sada". U njemu on glumi MMA borca Mark Kerra, a film prikazuje uspone i padove kroz UFC promociju, kao i borbu sa zavisnošću. Johnson se nada da je ovo prvi od njegovih ozbiljnijih poduhvata.

"Moja karijera je došla do momenta da želim da sebe izazovem na načine na koje nisam u prošlosti. Želim da snimam filmove koji su važni, da istražujem ljudskost, i istražujem borbu i bol”, rekao je The Rock za Variety.

FK Željezničar došao do važne pobjede nad GOŠK-om i udaljio se od zone ispadanja

FK Željezničar došao do važne pobjede nad GOŠK-om i udaljio se od zone ispadanja

"Želim i da razjasnim da ne odustajem od velikih filmova za široke narodne mase. Volim da ih snimam, a i oni imaju ogromnu vrijednost i bitni su...ali postoji vrijeme i mjesto za njih. U ovom trenutku želim više od svoje karijere. A to ne znači da želim još više box officea. Mislim, želim više ljudskosti. I zato je Benny Safdie savršen saradnik za mene, i gladan partner", dodao je.

Rad s A24 je malo izvan Johnsonove uobičajene serije visokobudžetnih akcijskih filmova, mada bi hrvač koji je izrastao u glumca trebao bez velikih problema da se ubaci u ulogu MMA borca. Njemu je i veoma stalo do ovog projekta i dio je njega još otkako je Seven Bucks Productions uzeo prava 2019. godine.

Johnson ne okreće svoja leđa blockbusterima, sa nastavcima filmova Red Notice, Jungle Cruise, i Fast X koji se nalaze u raznim fazama razvoja i produkcije. Također glumi i u prazničnom filmu Red One s Chris Evansom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije