Martin Scorsese potvrdio da snima novi film, evo o čemu se radi

0
Radiosarajevo.ba
Martin Scorsese potvrdio da snima novi film, evo o čemu se radi
Foto: EPA - EFE / Martin Scorsese

Martin Scorsese potvrdio je da krajem godine počinje snimanje njegovog novog filma, baziranog na knjizi Isusov život (A Life of Jesus), koju je napisao Shusaku Endo, prenosi Variety.

Endo je napisao i roman Tišina (Silence), po kojem je Scorsese 2016. godine snimio istoimeni film s Liamom Neesonom, Andrewom Garfieldom i Adamom Driverom.

Nagrađivani reditelj rekao je da će film biti smješten u moderno doba, ali da se ne želi ograničavati razdobljima jer želi da film bude svevremenski. Isto tako, reditelj je potvrdio da će njegov novi film trajati 80 minuta, za razliku od njegovog prošlogodišnjeg filma Ubistva pod cvjetnim mjesecom (The Killers of the Flower Moon), koji je trajao 206 minuta.

U BiH uhapšen nastavnik: Pijan došao na nastavu pa polno uznemiravao učenice

U BiH uhapšen nastavnik: Pijan došao na nastavu pa polno uznemiravao učenice

Što se tiče samog sadržaja, Scorsese je rekao da će film istraživati principe Isusovog učenja, ali ne u svrhu preobraćanja publike.

"Pokušavam pronaći novi način da religiju učinim pristupačnijom i uklonim negativne konotacije vezane uz organiziranu religiju", objasnio je Scorsese.

"U ovom trenutku, kada izgovorite riječ 'religija', svi su spremni na borbu jer nas je religija razočarala na toliko načina. No, to ne znači nužno da je prvobitni impuls bio pogrešan. Vratimo se. Razmislimo samo o tome. Možete je odbiti. Ali isto tako, možda napravi razliku u načinu na koji živite svoj život, čak i ako je odbijete. Nemojte je tako olako odbaciti. To je sve o čemu pričam. I to kažem kao osoba koja će za par dana napuniti 81 godinu", dodao je reditelj.

Scorsese je na scenariju za film radio uz kritičara i filmaša Kenta Jonesa, poznatog po drami Diane iz 2018. godine.

Uz film o Isusu, Scorsese se priprema za još jedan projekt – historijski film The Wager u kojem će glavnu ulogu igrati Leonardo DiCaprio. Film je najavljen još 2022. godine, ali datum produkcije nije poznat.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije