Godzilla Minus One: Pogledajte trailer novog filma o mitskom čudovištu

0
Radiosarajevo.ba
Godzilla Minus One: Pogledajte trailer novog filma o mitskom čudovištu
Foto: Screenshot/Facebook / Godzilla Minus One

Iako su mnogi od najnovijih filmova Godzillu u projektima proizvedenim na Zapadu prikazivali kao nekakvog neshvaćenog heroja, nadolazeći film Godzilla Minus One studija Toho, čiji je scenarista i režiser Takashi Yamazaki, vratit će kralja čudovišta njegovim korijenima kao jezivu metaforu nuklearne pustoši.

Radnja filma odvija se neposredno nakon završetka Drugog svjetskog rata, u vrijeme kada je Japan bio oslabljen atomskim bombardiranjem Nagasakija i Hirošime. Godzilla Minus One priča kako je zemlja potonula još dublje u nemir i haos kad se 'kaiju' prvi put probudio.

Dok traju napori obnove uništenih kvartova i briga za brojne ranjene ljude iz rata, u novom traileru vidimo Godzillu kako izlazi iz mora i kreće gaziti ljude dok divlja središtem grada.

FK Željezničar ostvario ključnu pobjedu u borbi za opstanak, na Grbavici 'pali' Tuzlaci

FK Željezničar ostvario ključnu pobjedu u borbi za opstanak, na Grbavici 'pali' Tuzlaci

Zanimljivo je da se u traileru na trenutak pojavljuje dokument iz američkog Ministarstva rata koji vjerovatno sadrži obavještajne informacije o Godzilli i njenom porijeklu.

Ali, čini se da će japanska vlada ostati sama da se nosi s čudovištem, a s obzirom na to da su vojne snage zemlje već iscrpljene, sukob s Godzillom postaje nerazmjerno jednostran kad počne ispoljavati svoj bijes.

Treći nastavak hita 'Moje grčko vjenčanje 3' dolazi u kina

Treći nastavak hita 'Moje grčko vjenčanje 3' dolazi u kina

Iako su scene vozova koji lete kroz zrak zastrašujuće, ono što se ističe u traileru jest naglasak koji će Godzilla Minus One staviti na ikonografiju nuklearnog uništenja s oblacima u obliku gljive i prikazom Godzilline osakaćene kože.

Godzilla Minus One - Official Trailer

Watch the al-new trailer for Toho's new Godzilla film #GodzillaMinusOne - in theaters December 1.

Posted by Rotten Tomatoes on Monday, September 4, 2023

To je jezivo, užasno i sve osim suptilno, što će vjerovatno učiniti Godzilla Minus One jednim od pamtljivijih filmova franšize kada 3. novembra stigne u japanska i 1. decembra u američka kina, piše The Verge.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije