Treći nastavak hita 'Moje grčko vjenčanje 3' dolazi u kina

0
Radiosarajevo.ba
Treći nastavak hita 'Moje grčko vjenčanje 3' dolazi u kina
Foto: Društvene mreže / Moje grčko vjenčanje

Ne događa se svaki dan da klasična romantična komedija dobije nastavak. Još je rjeđi slučaj da romantična komedija dobije dva nastavka. Srećom po nas, 'Moje grčko vjenčanje' je postala trilogija.

Izvorni film stavio je probleme prve generacije u centar pažnje i postao je omiljena zabava za svakoga čija se obitelj ne pridržava uobičajenih američkih tradicija.

Njegovo jedinstveno i osvježavajuće pripovijedanje učinilo ga je osloncem za ljude širom svijeta, a njegovi beskrajno šarmantni i zanimljivi likovi učinili su ga toliko poželjnim za pogledati. Film 'Moje grčko vjenčanje 3' počinje igrati u kinima, pa otkrivamo neke detalje vezane uz najnoviju komediju izvrsne Nie Vardalos.

Stipe Mesić poručio iz Prištine: "Ne može se stvoriti 'velika' Srbija"

Stipe Mesić poručio iz Prištine: "Ne može se stvoriti 'velika' Srbija"

Glumačka ekipa 

Svi izvorni članovi ekipe 'Moje grčko vjenčanje', osim Michaela Constantinea koji je preminuo 2021. godine, vratit će se u trećem filmu. I Nia Vardalos i John Corbett vraćaju se kao par koji je sve započeo, tj. kao Toula Portokalos i Ian Miller. (Inače, Corbett je također glumio u hit HBO-ovoj seriji 'Seks i grad' i vratio se u 2. sezoni nastavka serije 'I tek tako'… kao Aidan, davno izgubljena ljubav Carrie Bradshaw.)

Elena Kampouris vraća se kao Paris Miller, njihova kći. Lainie Kazan, Andrea Martin, Gerry Mendicino i Maria Vacratsis vraćaju se u uloge pripadnika starije generacije, tj. Marije Portokalos, Thiea Voula, ujaka Takija i tetke Freide. Louis Mandylor vraća se kao Toulin brat Nick, a Gia Carides i Joey Fatone vraćaju se kao njezini rođaci Nikki i Angelo.

Humoristična serija 'Frasier' se vraća nakon 30 godina: Epizode stižu u oktobru

Humoristična serija 'Frasier' se vraća nakon 30 godina: Epizode stižu u oktobru

Elias Kacavas glumit će Parisovu ljubav Aristotelu, dok je pridošlica Melina Kotselou također u glumačkoj postavi.

O čemu se radi u filmu

'Moje grčko vjenčanje 3'? Treći film pratit će cijelu obitelj Portokalos na putovanju u selo u Grčkoj na porodično okupljanje kako bi ispunili posljednju želju pokojne glave porodice, Gusa Portokalosa. Do sada je svaki film sadržavao vjenčanje. Prvi film je prikazao Toulu kako se udaje za svoju 'negrčku' ljubav Iana, a drugi Toulinu majku i oca (Maria i Gus) kako se vjenčaju nakon što su saznali da muškarac koji ih je vjenčao nije pravi sveštenik. Hoće li i u ovom nastavku biti vjenčanja? Nećemo spojlati…

Službeni sinopsis Focus Featuresa glasi: 'Od spisateljice i redateljice Nie Vardalos, svjetski fenomen 'Moje grčko vjenčanje' vraća se u kina s potpuno novom avanturom. Pridruži se porodici Portokalos dok putuju na porodično okupljanje u Grčku na dirljivo i urnebesno putovanje puno ljubavi i obrata.' Posljednji put smo vidjeli porodicu Portokalos 2016. godine. Život Toule i Iana nije bio baš sjajan. Porodica je izgubila putničku agenciju u recesiji pa se Toula vratila tamo gdje je i počela, u njihov restoran. Ian je unaprijeđen u direktora srednje škole i njih su dvoje sve manje vremena provodili zajedno. U međuvremenu je njihova kćer tinejdžerica Paris prijetila da će se preseliti daleko od roditelja zbog fakulteta.

Gusovo i Marijino vjenčanje donijelo je još više haosa u porodicu, jer su strah za zdravlje i bračni problemi prijetili da otkažu cijeli događaj. Međutim, na kraju su njih dvoje uspjeli imati svoje drugo (pravo) vjenčanje i film je završio tako da je cijela porodica ostavila Paris na koledžu u New Yorku.

Ko stoji iza uspješne franšize

'Moje grčko vjenčanje'? Scenaristica i redateljica trećeg filma je Nia Vardalos. Vardalos su otkrili Tom Hanks i Rita Wilson 1997. godine kada je napisala i glumila u seriji o odrastanju u grčkom kućanstvu. Vardalosini napori kao glumice i spisateljice donijeli su joj kritički i komercijalni uspjeh, kao i nominaciju za Oscara za najbolji originalni scenarij. Nakon toga stvorila je kratkotrajni sitcom temeljen na seriji pod nazivom 'My Big Fat Greek Life'. Osim rada na filmu 'Moje grčko vjenčanje' i njegovim nastavcima, napisala je i glumila u 'Connie & Carla' zajedno s Toni Collette, a bila je i koscenaristica za 'Larryja Crownea' s Tomom Hanksom. Premda Vardalos piše više od 20 godina, njen prvi redateljski angažman došao je 2009. godine s 'Mrzim Valentinovo', gdje je glumila zajedno s kolegom iz 'Mog grčkog vjenčanja', Johnom Corbettom.

Hanks i Wilson producirali su 'Moje grčko vjenčanje 3', kao što su radili i s prethodna dva filma zajedno s Garyjem Goetzmanom. Izvršni producenti filma su Paul Brooks, Scott Niemeyer i Steven Shareshian, piše Miss7.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije