Humoristična serija 'Frasier' se vraća nakon 30 godina: Epizode stižu u oktobru

0
Radiosarajevo.ba
Humoristična serija 'Frasier' se vraća nakon 30 godina: Epizode stižu u oktobru
Foto: Društvene mreže / Kelsey Grammer

Gotovo tačno 30 godina nakon premijere serije, 'Frasier' se vraća na ekrane u oktobru.

Oživljavanje popularne humorističke serije kreće 13. oktobra na Paramount+ streaming servisu, kako je najavljeno u saopćenju za javnost, a prikazat će se dvije epizode.

Preostalih osam epizoda pojavljivat će se na sedmičnoj bazi. Kratki teaser trailer prikazao je atmosferu u povratku kultne serije.

Delić: BiH prva zemlja u svijetu koja je u pravo uvela dijete rođeno iz zločina ratnog silovanja

Delić: BiH prva zemlja u svijetu koja je u pravo uvela dijete rođeno iz zločina ratnog silovanja

Glavni lik Frasier Crane (Kelsey Grammer) u novim se epizodama seli iz Seattlea u Boston. Ondje terapeut i radijski voditelj započinje 'sljedeće poglavlje svog života', kako kaže službeni sinopsis. Frasier prihvaća 'nove izazove', gradi nove odnose i želi 'ispuniti stare snove'. U nekim će se slučajevima nova sezona odigravati i u sveučilišnom okruženju.

U novoj sezoni popularne horor serije glume Kim Kardashian, Emma Roberts i Cara Delevingne

U novoj sezoni popularne horor serije glume Kim Kardashian, Emma Roberts i Cara Delevingne

Od originalne postave vraća se samo Kelsey Grammer Promjena mjesta već ukazuje na velike promjene. Glumci i zvijezde serije John Mahoney (1940.-2018.) i David Hyde Pierce (64) više nisu u seriji. Mahoney, koji je glumio Frasierova oca Martina Cranea, preminuo je 2018. godine. Pierce, koji je glumio Nilesa Cranea, brata glavnog lika, odlučio je da se neće vratiti. "Ne osjećam se kao da se mogu bilo što novo dodati dodati ovom liku. Volim ove likove, ali mi ne nedostaju", rekao je u jedom intervjuu. Međutim, Pierce nije isključio povratak za kraće epizodne nastupe.

Međutim, Frasierova bivša žena iz Bostona, dr. Lilith Sternin (Bebe Neuwirth), trebala bi se pojaviti u nekoj od novih 10 epizoda serije kao gošća.

Pridošlice su Jack Cutmore-Scott kao Frasierov sin Freddy, Nicholas Lyndhurst (Rodney iz 'Mućki'!), kao njegov stari prijatelj s fakulteta Alan, koji je sada sveučilišni profesor, te Toks Olagundoye kao Alanov kolega i voditelj Odsjeka za psihologiju na Univerzitetu Olivia. Impresivni Emmy rekord S ukupno 37 osvojenih Emmyja (uz 107 nominacija), 'Frasier' je dugo bila serija s najviše Emmyja. 'Igra prijestolja' nadmašila je taj rekord 2016. godine, ali 'Fraiser' još uvijek drži rekord za najviše osvojenih Emmyja za humorističnu seriju, piše Miss7.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije