Al Jazeera Documentary industry days AJB DOC – Poziv za projekte!

0
Radiosarajevo.ba
Al Jazeera Documentary industry days AJB DOC – Poziv za projekte!
Foto: Al Jazeera / AJB DOC Film Festival

Al Jazeera Documentary i AJB DOC Film Festival imaju čast objaviti poziv za novi međunarodni projekt "Al Jazeera Documentary Industry Days @ AJB DOC" koji će biti održan od 9. do 13. septembra 2022. u Sarajevu, u Bosni i Hercegovini.

Cilj je podržati širenje dokumentarnih filmova u svijetu, uključujući međunarodne koprodukcije, i upoznati ključne donosioce odluka s uzbudljivim i važnim projektima.

Autori dokumentarnih filmova iz Jugoistočne Evrope, Kavkaske regije, Sjeverne Afrike i Bliskog Istoka dobit će priliku povezati se s donosiocima odluka i vodećim profesionalcima iz regionalne i međunarodne filmske i TV-industrije. Želimo im pomoći da osiguraju sredstva za produkciju dokumentarnih filmova i podršku za njihovo emitovanje, distribuciju, prikazivanje i prodaju širom svijeta.

Trodnevni događaj bit će podijeljen na:

MAIN PITCH – PRIHVATANJE PROJEKATA U SVIM FAZAMA RAZVOJA

WORK IN PROGRESS – PROJEKTI KOJI SU U FAZI POSTPRODUKCIJE

BALKAN STAR – RAZVOJNA FAZA

Ključni datumi za prijavu:

Prijavni obrazac dostupan od 1. aprila

Rok za prijave 30. juni

AJD Industry Days @ AJB DOC planira organizovati trodnevne sastanke s autorima različitih projekata. Nakon početnih prezentacija, događaj će kulminirati individualnim sastancima.

Cilj AJD Industry Daysa je postati glavno mjesto susreta za projekte iz sljedećih regija: Jugoistočna Evropa, Kavkaz, Bliski Istok i Sjeverna Afrika (MENA).

Ključne prednosti uključuju: pristup kvalifikovanoj i raznolikoj stručnoj publici, sklapanje finansijskih ugovora, pronalaženje potencijalnih partnera, susrete s drugim profesionalcima iz industrije.

Prijave projekata šalju se putem aplikacijskog formulara na webstranici: industry.ajbdoc.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije