Al Jazeera Balkans najavljuje: Feministički videopodcast "ONE" s Marinom Riđić

Radiosarajevo.ba
Al Jazeera Balkans najavljuje: Feministički videopodcast "ONE" s Marinom Riđić
Foto: Al Jazeera Balkans / Feministički videopodcast ONE

Al Jazeera Balkans počinje s emitovanjem feminističkog videopodcasta ONE. Autorica videopodcasta Marina Riđić, u razgovoru s gošćama, želi mijenjati narativ u kojem su žene predstavljene kao žrtve i objekti priča.

Feministički podcast ONE emitovat će se svake srijede u 20h. Prvo izdanje možete gledati već večeras, 29. septembra, premijerno na Facebook stranici i Youtube kanalu AJB. Uz dodatno emitovanje u skraćenoj verziji, svakog četvrtka u 21:30 u programu Al Jazeere Balkans.

Ideja za promociju jednakosti i ravnopravnosti rodila se iz aktuelnih dešavanja u kojima se nasilje, seksizam i mizoginija prečesto javljaju u javnom prostoru, bez konkretne reakcije javnosti.

Vanredno obavještenje iz Vodovoda: Veliki dio Sarajeva bez vode zbog novog kvara!

Vanredno obavještenje iz Vodovoda: Veliki dio Sarajeva bez vode zbog novog kvara!

Marina Riđić poručuje: "Ovo nije TV emisija, ovo je pokret. Možda smo same ti i ja, ali tako nastaje promjena. Nadam se da će moje gošće podcast ONE prepoznati kao sigurnu zonu, gdje će njihov glas biti vodič i svjetlo za nove generacije."

Podcast ONE kreiran je u partnerstvu UNFPA, Ambasade Velike Britanije u BiH i German Marshall Funda s medijskom kućom AJB.

Gošća prvog videopodcasta ONE je prošla dug put borbe za svoja prava i prilike - Dalija Hasanbegović Konaković, novinarka Al Jazeere Balkans.

Konzervativni i tradicionalni narativi s kojima djevojke odrastaju, stereotipno prikazivanje žena, redefinisanje položaja i uloge žene u našem društvu su samo neke od tema o kojima će Marina Riđić ragovarati kroz intervjue s ženama, odnosno inspirativnim sagovornicama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije