Za raju s Koševa: Poletarac II

Radiosarajevo.ba
Za raju s Koševa: Poletarac II

Nakon izvjesnog vremena opet svoju kolumnu posvećujem bivšim učenicima O. Š. "Ahmet Fetahagić".

O. Š. "Ahmet Fetahagić": Poletarac

Piše: Elvis J. Kurtović za Radiosarajevo.ba

Našao sam još jedan broj Poletarca i skenirao ga.


Klik na sliku za pregled fotogalerije.

Naravno, cilj prošlog skeniranja i cijeli mukotrpni posao je bio... da se ja foliram i pohvalim svojom pjesmom o kapljicama, no pažljivi posjetitelj fotogalerije je mogao opaziti kako je današnji potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine vješto sastavio križaljku, kako se proslavljeni fudbaler (danas vlasnik škole fudbala "Bubamara") "isticao u radu sekcija"...

Pažljivi posjetitelj današnje fotogalerije imat će priliku da pročita kako je učenik koji je kasnije postao poznati roker Sejo Sexon nagrađen za literarni rad, kako su Dr. Nele Karajlić i moja malenkost pisali o Drugu Titu i Revoluciji i još mnogo toga...

Da li su djeca pjesnika Izeta Sarajlića i Nasihe Kapidžić-Hadžić naslijedila nešto talenta od roditelja?


Mnogo toga se može pročitati "između redova", crteža, sastava i pjesama naših učenika.

I potaknuti na razmišljanje. Naprimjer:

Kad pročitate biografiju čovjeka po kome je naša škola dobila ime onda se sigurno morate zapitati zašto se ona više tako ne zove...?

Ovaj današnji ogorčeni i poprilično zlobni bivši učenik će vam u svom stilu reći: "Pa vjerovatno zato što je Ahmet Fetahagić bio antifašista i intelektualac!"

Ima dosta toga za pročitati u Poletarcu, vjerujte mi!

Znači, iako su kolumna i fotogalerija namijenjene mojoj staroj raji iz osnovne (gdje god oni danas bili - pozdravljam ih!), neće biti nezanimljiva ni onima koji nisu imali tu privilegiju da sretnih 70-ih idu u školu koja se nalazi odmah uz Pionirsku dolinu u, prema mnogima, najljepšem dijelu Sarajeva, Koševu! 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije