Dan na moru

Elvis J. Kurtović
Dan na moru
Evo čime ovih dana nerviram svoje Facebook prijatelje. Postavim komentar i link:

"Ne znam kako vi - ali ja na poslu, kad god me šef ne vidi, odem do svoje omiljene webcam stranice da se malo osvježim..."

plaza_Banje.jpg - Dan na moru

Izvinjavam se zbog neumjesnog početka, i ponovo startam uz poštovanje izvornih principa na kojima se zasniva moje kolumnisanje: politički korektna neobjektivost i traganje za istinom (onom koja meni odgovara)!

Znači - willkommen u kolumnu u kojoj se obično bavimo neprihvatljivim ružnim navikama Keitha Richardsa (npr. dok unuku Micka Jaggera pokazuje kako se crta - ne vadi cigaru iz usta). Danas idemo kritikovati i Ronnie Wooda uz proučavanje ovog starog koncertnog snimka:

Ronnie_kolumna_elvis.jpg - Dan na moru

Uglavnom - povika u mojoj kolumni na Keitha, a eto ni Ronnie nije mnogo bolji... No sve dođe na naplatu i, kako izvještava naš portal, nama starim rokerima s nezdravim navikama to se obije o glavu u poznijim godinama života:

Slavni gitarist Rolling Stonesa postao tata u 69. godini

Ako ste dobro i bez prevelike mučnine u želucu izdržali dosadašnju demagogiju, vrijeme je da se malo vi i ja nagradimo šetnjom rivom!

baska_voda.jpg - Dan na moru

Kad sam neki dan ovaj link postavio na svoj Facebook profil i napisao: "Kad već uživamo u virtuelnim prijateljstvima... da malo zajedno prošetamo rivom!", pade mi na pamet kako provociranje mogu podići na jedan viši nivo...

Skontao sam da imam vremena jedan dan skoknuti na more samo da bih se fotografirao za Facebook!

Elvis J. Kurtović - Dan na moru

Elvis J. Kurtović

Ozbiljan kraj kolumne

Šale s prijateljima na Facebooku svakako nisu razlog što sam skoknuo u subotu na more.

Ja čvrsto vjerujem u nešto i to moram podijeliti s vama. Meni je pomoglo, pa možda pomogne i vama.

(Ova rečenica kao da dolazi iz neke reklame za čudotvorne magnetne narukvice, pomade protiv ćelavosti... i da sam neki ugledni kolumnista izbrisao bih je, ali šta ću... pokvarila mi se kombinacija ctrl-x na tipkovnici!)

Naime godinama pratim reakcije svog organizma na sve i svašta i došao sam do uvjerenja kako moram što ranije svoje tijelo umočiti u morsku vodu, koja opet ne smije biti prehladna (kupanje za 1. maj - ISKLJUČENO!).

Ufurao sam se kako svu negativnu energiju, koja se skupila u meni tokom zimskih i onih "ni tamo ni 'vamo" mjeseci, moram VEĆ U JUNU da istresem "u okean", našu prapostojbinu iz koje smo svi ponikli. Okean je ogroman i moja negativna energija koju treba primiti neće mu predstavljati veći problem.

Ukratko  - umjesto da "ujedam" svoje bližnje i podbadam svoje Facebook prijatelje - pametnije je jednostavno prepustiti ono negativno iz sebe "okeanu".

Ako bude vremena i novca, treba pokušati u ljetu koje slijedi nešto i "unijeti u sebe od sunca i mora"... no sada je prioritet "istresanje štetnih energija iz tijela.

Ovih posljendjih mjeseci sam se npr. jako nasekirao dokazujući kako Ronnie i Keith ništa loše nisu uradili u Torontu 1977. godine...

Mama zgodnog premijera Kanade

P. S.

Nemojte preozbiljno i bukvalno prihvatati moje savjete.

Možda vaš organizam nije sličan mom i džaba ćete potrošiti vrijeme i novac.

Jer - daleko je more, valja stići do mora...

janjetina_elvis_kolmna.jpg - Dan na moru

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije