Bh. borci iz ringa posjetili BH Telecom: Višegodišnja podrška Poturku i Redžoviću

0
Radiosarajevo.ba
Bh. borci iz ringa posjetili BH Telecom: Višegodišnja podrška Poturku i Redžoviću
Foto: BH Telecom / Višegodišnja podrška Poturku i Redžoviću

BH Telecom godinama uspješno sarađuje sa brojnim sportistima, među kojima su svakako i dvojica najjačih bh. kick-boksera Dževad Poturak i Adnan Redžović.

Tim povodom naši borci su posjetili BH Telecom gdje su ih ugostili direktor Izvršne direkcije za razvoj poslovanja Muamer Hadžović i Emir Višća, direktor Direkcije za promociju, prodaju i podršku.

Podrška Klubu Jumruk Gym Sarajevo i podrška Dževadu Poturku traje od 2013. godine.

Zvanično: Ajla Alimanović više nije direktor FK Sarajevo. Evo ko će je zamijeniti

Zvanično: Ajla Alimanović više nije direktor FK Sarajevo. Evo ko će je zamijeniti

Poturak: Neizmjerno sam zahvalan BH Telecomu

"Zaista sam neizmjerno zahvalan BH Telecomu na kontinuiranoj podršci, bez koje bi se ovaj sport davno „ugasio“ – kazao je Poturak, koji je nedavno „okačio rukavice o klin“ i o čijem životu i karijeri je ove godine snimljen dokumentarac.

Dževad je višestruki prvak BiH u kick-boksu i full kontaktu, prvak Evrope WKA organizacije 2003. godine, šampion K-1 WGP u Pragu 2007. godine, šampion K1 WGP 2008 i 2009. godine u Beču i Hong Kongu, višestruki finalista na brojnim turnirima i Prvak svijeta WAKO PRO K-1 u Zenici 2014. godine.

U svojoj karijeri Poturak se borio sa najpoznatijim svjetskim borcima, a pobijeđivao je Ghitu, Manhoefa, Krutha, Kleibla, Catinasa i mnoge druge.

U dosadašnjoj karijeri borio se u 92 meča u kojima je ostvario 56 pobjeda, 33 poraza i tri neriješena meča.

Podjećamo i da je 2019. godine po prvi put u Sarajevu održan kick-boks turnir „KOK (King of Kings) Sarajevo“ u hotelu Hills, kada je BiH predstavljena na 122 TV kanala u više od 70 zemalja te na YouTube kanalu. Također, isto takmičenje je održano i prošle godine.

Na oba turnira Dževad je pobijedio i osvojio pojas prvaka Evrope "KOK" organizacije.

U sklopu navedenih manifestacija, održano je po 10 mečeva. Poturak je na manifestaciji 2019. godine pobijedio albanskog borca Dritana Barjamaja, a 2020. godine srbijanskog borca Nikolu Dimkovskog.

Redžović: Imamo dosta talentiranih boraca

Član i osnivač Kluba borilačkih sportova Gladijator je proslavljeni bh. bokser, kick-bokser i K1 borac Adnan Redžović, s kojim naša kompanija uspješno sarađuje od 2012. godine. Redžović je u svojoj impresivnoj karijeri u 23 profesionalna bokserska meča ostvario 20 pobjeda i tri poraza, a 2012. godine okitio se titulom profesionalnog prvaka Meditarana u veoma priznatoj WBA asocijaciji u teškoj kategoriji.

Adnan se borio pod okriljem "Sturm Box Promotion", promoterske kuće čiji je osnivač naš proslavljeni bokser WBA pravak u srednjoj kategoriji Adnan Ćatić alijas Felix Sturm.

Redžović je ujedno i svjetski i evropski prvak u K1 i kick-boksu, višestruki šampion BiH u boksu, ali i trener kick-boks reprezentacije BiH.

"I ovom prilikom se zahvaljujem BH Telecomu na nesebičnoj podršci svih ovih godina. Vaša finansijska pomoć je itekako značajna, kako bi se ovaj sport i dalje razvijao. Za sada nema nekih zvučnih imena iz mladog pogona, ali imamo dosta talentiranih boraca", istakao je Redžović.

Adnan je trenutno na zalasku karijere, ali njegov Klub nudi besplatnu školu iz borilačkih sportova svim zainteresiranim pojedincima, pa tako i osobama sa posebnim potrebama. Također, članovi Kluba se bave i edukacijom iz oblasti suzbijanja maloljetničke delikvencije i povodom toga dogovorili su saradnja sa KJU Disciplinski centar za maloljetnike.

Aktivnosti koje očekuju takmičare Jumruk Gyma je međunarodna borilačka manifestacija "No Limit" u Bugojnu 12.11. novembra, dok su članovi Gladijatora od 6. novembra boravili u Budvi povodom Evropskog prvenstva za mlađe juniore u kick-boksu.

Svakako se i ubuduće nadamo uspješnoj saradnji i dobrim pričama sa našim predstavnicima u borilačkim arenama!

Moja priča. BH Telecom

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije