! / BH Telecom podržava plasman Edina Brankovića na Olimpijadu 2022. godine

18. 10. 2021. u 10:27:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Saradnja BH Telecoma sa Klizačko rolerskim klubom The One Sarajevo i podrška Edinu Brankoviću, bh.reprezentativcu u brzom klizanju, traje od 2011. godine.

Uspješna je bila svih proteklih godina, a i danas.

Zajedno sa BH Telecomom je Edin Branković, član KRK The One, ostvario neke od najznačajnijih rezultata za Bosnu i Hercegovinu, poput zlatne medalja na Balkanskim igrama (2014), plasman među deset najboljih juniora na svijetu (2010), te poziv za gostovanje na Olimpijskim igrama 2018. godine.

Misija Klizačko rolerskog kluba The One je promoviranje vrijednosti bosanskohercegovačkog društva kroz vrhunski sport i edukaciju mladih lidera. U proteklih pet godina ovaj klub uz podršku BH Telecoma realizira Akademiju Izvrsnosti (Excellence Academy), koja ima za cilj motivisati i edukovati mlade lidere Bosne i Hercegovine kroz sportske, edukativne i kulturne programe.

Do sada je u programima Akademije učestvovalo preko 880 učenika iz cijele Bosne i Hercegovine. Akademija Izvrsnosti je u izboru Međunarodnog olimpijskog komiteta 2016. godine i 2018. godine izabrana među najbolje projekte na svijetu u oblasti “Sport i društveni razvoj”.

Do kraj ove godine Klub The One će, zajedno sa BH Telecomom, podržati plasman reprezentativca Edina Brankovića na Olimpijske Igre 2022. godine i nastaviti realizirati programe Akademije Izvrsnosti.

The One Akademija - undefined

Foto: BH Telecom: The One Akademija

"BH Telecom je prepoznao naš motiv za ostvarenjem vrhunskim rezultata u sportu i edukaciji te da vrijednosti sporta i edukacije prenosimo na mlađe generacije." – rekao je mr. sc. Edin Branković, reprezentativac Bosne i Hercegovine, o višegodišnjoj saradnji sa BH Telecomom.

BH Telecom tako nastavlja i ove godine da pruža podršku, u skladu sa mogućnostima, mnogima koji se godinama takmiče, brane boje Bosne i Hercegovine na međunarodnim takmičenjima i postižu izuzetne rezultate u oblasti sporta.

Uz to, BH Telecom je uvijek rado podržavao i podržavat će projekte koji promoviraju pozitivne vrijednosti, a bezbroj je takvih primjera i u bh. sportu. Stoga će i društvena odgovornost BH Telecoma svakako biti jedan od prioriteta i u budućem radu kompanije.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA