BH Telecom podržava plasman Edina Brankovića na Olimpijadu 2022. godine

0
Radiosarajevo.ba
BH Telecom podržava plasman Edina Brankovića na Olimpijadu 2022. godine
Foto: BH Telecom / Edin Branković

Saradnja BH Telecoma sa Klizačko rolerskim klubom The One Sarajevo i podrška Edinu Brankoviću, bh.reprezentativcu u brzom klizanju, traje od 2011. godine.

Uspješna je bila svih proteklih godina, a i danas.

Zajedno sa BH Telecomom je Edin Branković, član KRK The One, ostvario neke od najznačajnijih rezultata za Bosnu i Hercegovinu, poput zlatne medalja na Balkanskim igrama (2014), plasman među deset najboljih juniora na svijetu (2010), te poziv za gostovanje na Olimpijskim igrama 2018. godine.

Johann Sattler: "Dan Evrope podsjetnik da se odbace politike podjela i mržnje"

Johann Sattler: "Dan Evrope podsjetnik da se odbace politike podjela i mržnje"

Misija Klizačko rolerskog kluba The One je promoviranje vrijednosti bosanskohercegovačkog društva kroz vrhunski sport i edukaciju mladih lidera. U proteklih pet godina ovaj klub uz podršku BH Telecoma realizira Akademiju Izvrsnosti (Excellence Academy), koja ima za cilj motivisati i edukovati mlade lidere Bosne i Hercegovine kroz sportske, edukativne i kulturne programe.

Do sada je u programima Akademije učestvovalo preko 880 učenika iz cijele Bosne i Hercegovine. Akademija Izvrsnosti je u izboru Međunarodnog olimpijskog komiteta 2016. godine i 2018. godine izabrana među najbolje projekte na svijetu u oblasti “Sport i društveni razvoj”.

Do kraj ove godine Klub The One će, zajedno sa BH Telecomom, podržati plasman reprezentativca Edina Brankovića na Olimpijske Igre 2022. godine i nastaviti realizirati programe Akademije Izvrsnosti.

The One Akademija - undefined

Foto: BH Telecom: The One Akademija

"BH Telecom je prepoznao naš motiv za ostvarenjem vrhunskim rezultata u sportu i edukaciji te da vrijednosti sporta i edukacije prenosimo na mlađe generacije." – rekao je mr. sc. Edin Branković, reprezentativac Bosne i Hercegovine, o višegodišnjoj saradnji sa BH Telecomom.

BH Telecom tako nastavlja i ove godine da pruža podršku, u skladu sa mogućnostima, mnogima koji se godinama takmiče, brane boje Bosne i Hercegovine na međunarodnim takmičenjima i postižu izuzetne rezultate u oblasti sporta.

Uz to, BH Telecom je uvijek rado podržavao i podržavat će projekte koji promoviraju pozitivne vrijednosti, a bezbroj je takvih primjera i u bh. sportu. Stoga će i društvena odgovornost BH Telecoma svakako biti jedan od prioriteta i u budućem radu kompanije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije