Prvi #ITReboot pod pokroviteljstvom BH Telecoma

0
Radiosarajevo.ba
Prvi #ITReboot pod pokroviteljstvom BH Telecoma
Foto: BH Telecom / Bh Telecom u IT sektoru

Općina Travnik u saradnji sa BeeZone, biznis inkubatorom Centra za edukaciju mladih (CEM), a pod generalni pokroviteljstvom BH Telecoma organizira prvi ITReboot sajam, koji će se održati u Travniku od 22. do 24. oktobra.

Generalno sponzorstvo sajma ITReboot nastavak je opredjeljenja BH Telecoma da bude konstantna podrška ICT startup idejama.

"Zadovoljstvo nam je podržati ovaj tip sajma i susreta, posebno zbog činjenice da smo u proteklom periodu pokrenuli BH TechlLab platformu za podršku digitalnim idejama i projektima. S tim u vezi u naredne tri godine investirat ćemo 15.000.000,00 KM u najuspješnije ICT inovativne projekte. Putem BH TechLab platforme svi, pojedinci i registrovani startupi, mogu prijaviti svoje ideje, projekte ili rješenja na otvoreni Javni poziv" izjavio je Muamer Hadžović, izvršni direktor Izvršne direkcije za razvoj poslovanja.

Građani Sarajeva ljuti zbog naplate provizije za račune za vodu: 'Ovo je udar na budžet potrošača'

Građani Sarajeva ljuti zbog naplate provizije za račune za vodu: 'Ovo je udar na budžet potrošača'

ITReboot je podijeljen u nekoliko dijelova: sajamski (EXPO), konferencijski, reboot – challenge, startup generator, networking i edukacijski dio.

"Kada je u pitanju sajamski dio sa ponosom mogu najaviti da su neke kompanije, koje su među najvećim, ne samo u BiH, nego u svijetu, potvrdile svoj dolazaka na sajam ITReboot. U konferencijskom dijelu imat ćemo eminentne predavače iz akademske zajednice, ali i ljude koje su u IT industriji krenuli od nule, a sada imaju kompanije sa nekoliko stotina zaposlenih", istaknuo je Faris Hafizadić, iz Organizacionog odbora sajma ITReboot.

Na BH Telecom Stage-u, za učesnike konferencijskog dijela bit će upriličene različite prezentacije i predavanja, a na jednom od njih predač je Haris Lučkin, direktor Direkcije za razvoj BH Telecoma koji će govoriti o razvojnim programima BH TechLaba.

Sajam će se održati na pet lokacija, a centralni dio sajma ITReboot održat će se u Centru za kulturu. Pored toga, programi će se održavati na tri Univerziteta,Univerzitetu u Travniku, Internacionalnom univerzitetu Travnik I Sveučilištu “Vitez”, te u Središtu za cjeloživotno učenje (SCU).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije