Najveća banka u BiH od danas nije na Facebooku

Radiosarajevo.ba
Najveća banka u BiH od danas nije na Facebooku
Foto: EPA-EFE / Facebook

Facebook stranice UniCredit banke u Bosni i Hercegovini, ali i drugim zemljama, od danas su nedostupne, piše poslovni portal BiznisInfo.

Ova banka, na nivou cijele grupacije, ranije donijela odluku da se povuče s društvene mreže.

Ovo se odnosi i na ovu banku u Bosni i Hercegovini koja je ranije o tome obavijestila svoje pratioce na društvenoj mreži. UniCredit banka BiH je, inače, najveća banka u BiH.

“Dragi fanovi, Želimo Vas obavijestiti da nastavljamo raditi na unapređenju vlastitih kanala kako bismo s Vama imali još kvalitetniju komunikaciju. Zbog predanosti ovom cilju, UniCredit grupacija je najavila potpuno povlačenje s Facebooka, Messengera i Instagrama od 1.6.2019. godine. UniCredit Bank Bosna i Hercegovina više neće biti prisutna na Facebooku i Messengeru od navedenog datuma,” poručili su ranije iz ove banke.

 No, njihova poruka, objavljena početkom maja, naišla je na različite komentare kao i na brojne kritike. Mnogima nije bilo jasno kako će povlačenjem s Facebooka banka osigurati kvalitetniju komunikaciju s klijentima.

Pratioci su istakli da su društvene mreže zapravo jedan od rijetkih vidova dvosmjerne komunikacije, gdje se i klijentima omogućava da podijele svoje iskustvo ali i upute kritike na račun banke.

Inače, šef UniCredita Jean Pierre Mustier još je u avgustu prošle godine naredio djelatnicima da prekinu sve veze banke s Facebookom nakon skandala s Cambridge Analyticom, kada se doznalo da su privatni podaci miliona korisnika iskorištavani u svrhe personaliziranih političkih marketinških kampanja.

“Facebook se ne ponaša etično. Nećemo ga koristiti dok se ne budu primjereno etično ponašali,” rekao je tada Mustier.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije