Iskaz Zuckerbega pred Evropskim parlamentom pratit će se uživo

Radiosarajevo.ba
Iskaz Zuckerbega pred Evropskim parlamentom pratit će se uživo
EPA / Mark Zuckerberg
Sastanak Marka Zuckerberga i zastupnika u Evropskom parlamentu (EP) u utorak u Briselu, na kojem će osnivač Facebooka govoriti o propustima u zaštiti podataka korisnika, direktno će se prenositi na internetu, javlja Anadolu Agency (AA).

"Razgovarao sam sa Zuckerbergom o mogućnosti direktnog prijenosa na internetu tog sastanka. Sretan sam što mogu objaviti da je prihvatio taj novi zahtjev", napisao je predsjednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani na Twitteru.

Razgovor vođa političkih grupa EP-a i Zuckerberga, koji je Evropska unija (EU) zatražila nakon izbijanja skandala s Cambridge Analyticom, najavljen je prošle srijede i trebao je biti održan iza zatvorenih vrata.

Sastanak će biti održan od 18:15 do 19:30 sati po srednjoevropskom vremenu.

Prije toga Zuckerberg i Tajani imat će polusatni bilateralni sastanak.

Facebook je pogodila kriza povjerenja kod korisnika, oglašivača, uposlenika i investitora nakon što je priznao da su podaci o oko 87 miliona osoba, većinom iz Sjedinjenih Američkih Država (SAD), došli u ruke kompanije Cambridge Analytice. koja ih je iskoristila u političkim kampanjama.

Nakon izbijanja skandala, u SAD-u i u Evropi otvoreno je nekoliko istraga, a Zuckerberg  je nekoliko puta uputio izvinjenje  zbog kršenja privatnosti korisnika društvene mreže Facebooka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije