Premijer Malezije: Ovaj sajam će pomoći BiH i Sarajevu

E. H.
Premijer Malezije: Ovaj sajam će pomoći BiH i Sarajevu
Foto: EPA / Mahathir Mohamad

Želim da se zahvalim BBI banci i Ameru Bukviću na organizaciji ovogodišnjeg sajma, kazao je premijer Malezije Mahatir Mohamad u uvodnom obraćanju na ovogodišnjem Sarajevo halal sajmu.

Amer Bukvić: Sarajevo smo učinili centrom halal industrije

Činjenica da smo ovdje već drugu godinu uzastopno je potvrda da smo uspjeli da Sarajevo učinimo centrom halal industrije, kazao je u uvodnom obraćanju ovogodišnjeg Sarajevo halal sajma (SHF) predsjednik Uprave BBI banke Amer Bukvić. Napomenuo je da je ovogodišnji sajam je organiziran pod pokroviteljstvom člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića.


"Ovaj sajam treba da pomogne BiH i Sarajevu. Siguran sam da će BBI napraviti Sarajevo prominentnom tačkom za halal infustriju. SHF ima sve potencijale da ojača saradnju između zemalja Zapadnog Balkana sa ostatkom svijeta. Obavješten sam da se na SHF 2019 okupljaju značajni proizvođači. Malezija je lider u svijetu kad je riječ o halal industriji. Sve zahvaljujući rastućoj muslimanskoj populaciji. Ali trenutno raste interes za halal proizvode i među pripadnicima drugih religija", kazao je Mohamad.

Dodao je da je Malezija predana promociji halal industrije.

"Iskoristite SHF da istražite potencijale halal industrije, želim Vam uspješan sajam", zaključio je Mohamad.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije