Pogledajte kako je bilo na otvaranju "Sarajevo Halal Fair-a 2019"

Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako je bilo na otvaranju "Sarajevo Halal Fair-a 2019"
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Sa otvaranja Sarajevo Halal Fair-a 2019.

Porukom dobrodošlice Amera Bukvića, predsjednika Uprave Bosna Bank International i obraćanjem malezijskog premijera Mahathir Mohamada počeo je drugi po redu “Sarajevo Halal Fair 2019”.

Džaferović: Od halal industrije mogu imati koristi svi u Bosni i Hercegovini

Član Predsjedništva Šefik Džaferović ovom prilikom kazao je da mu je čast u svojstvu pokrovitelja otvoriti ovaj sajam. "Za bh. okvire impozantan je broj izlagača u drugoj godini održavanja, znači da ovaj Sajam ima potencijal. SHF zaslužuje podršku države. Halal industrija je fenomen u svijetu.


Tokom tri dana SHF-a 2019 za učesnike i posjetioce biće organizovan bogat  program sa nizom vrlo zanimljivih sadržaja tokom kojih će imati priliku upoznati se sa svjetskim trendovima halal-industrije, čuti neke od najpoznatijih svjetskih stručnjaka za halal i islamske finansije, a biće omogućeni i susreti regionalnih proizvođača halal-proizvoda i pružalaca halal-usluga iz BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Sjeverne Makedonije i Albanije sa velikim kupcima i distributerima iz Evropske unije, Saudijske Arabije, Turske i Malezije, Bahreina, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Kine, Kazahstana, Litvanije, Maroka, Omana, Tunisa.

Amer Bukvić: Sarajevo smo učinili centrom halal industrije

Činjenica da smo ovdje već drugu godinu uzastopno je potvrda da smo uspjeli da Sarajevo učinimo centrom halal industrije, kazao je u uvodnom obraćanju ovogodišnjeg Sarajevo halal sajma (SHF) predsjednik Uprave BBI banke Amer Bukvić. Napomenuo je da je ovogodišnji sajam je organiziran pod pokroviteljstvom člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića.


Na SHF-u 2019 predstaviće se 108 izlagača iz 36 zemalja svijeta.

SHF 2019 održavaće se u Centru Skenderija, a trajaće od 26. do 28. septembra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije