Vision RS: Studija koja najavljuje sportsku verziju Škode Scale

J. M.
Vision RS: Studija koja najavljuje sportsku verziju Škode Scale

Na festivalu tuninga na Bodenskom jezeru (Austrija) Škoda će otkriti više detalja o studiji Vision RS.

Ovaj koncept prvi put je otkriven na prošlogodišnjem sajmu automobila u Parizu, a kako je u međuvremenu predstavljen hatchback Scala, jasno je da Vision RS predstavlja najavu sportske verzije "Škodinog Golfa".

Podsjetimo, Škoda Scala predstavljena je krajem prošle godine, a uskoro treba očekivati dolazak ovog modela i na bh. tržište.

Predstavljena Škoda Scala: "Češki Golf" prijeti najjačim igračima u klasi

Iz Škode su saopćili da Vision RS koristi plug-in hibridni pogon, odnosno kombinaciju 1,5 litarskog TSI turbobenzinca (150 KS) i električnog motora snage 75 kW (102 KS). 

Pogonski sistem razvija ukupno 245 KS i omogućava ubrzanje do 100 km/h u 7,1 sekundu, te međuubrzanje 80-120 km/h za 8,9 sekundi. Praznik za uši ljubitelja ekologije je podatak da Vision RS u zrak ispušta svega 33 grama ugljedioksida po kilometru

Ne samo to, Škoda Vision RS može preći 70 kilometara na električni pogon pri čemu se litij-jonska baterija kapaciteta 13 kWh može puniti u kućnoj utičnici ili tokom vožnje kroz rekuperaciju energije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije