To je moralo boljeti: Porsche Taycan Turbo slupan nakon 24 pređena kilometra

J. M.
To je moralo boljeti: Porsche Taycan Turbo slupan nakon 24 pređena kilometra

Kakva tuga: Samo što je preuzeo svoj skupocjeni Porsche Taycan Turbo, anonimni kupac ga je uspio slupati! Nema mnogo detalja o ovom udesu, izuzev slika udarenog modela koji je oglašen na stranici copart.com.

Specijalizirani mediji prenose tvrdnje svedoka koji su na kilometer-satu vidjeli da je u trenutku sudara električni sportski automobil prešao svega 15 milja, odnosno 24 kilometra.

Nije poznat uzrok nesreće, no može se pretpostaviti da je vozač izgubio kontrolu nad 680 "konja", za upravljačem automobila koji do 100 km/h ubrzava za 3,2 sekunde.

Na prvi pogled nema mnogo oštećenja na limenoj kecelji, no stanje i položaj točkova sugeriraju da je potpuno uništen ovjes i prilično kompleksni elementi pogona 4x4. Svemu treba dodati "nered" u kabini nakon otvaranja zračnih jastuka.

Trgovac nije objavio cijenu oštećenog Taycana, no sigurno je da se vlasniku neće vratiti najveći dio iznosa koji je izdvojio za novi automobil – skoro 168 hiljada dolara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije