Radiosarajevo.ba na Vlašiću: Porsche Experience ponovo na cestama BiH

J. M.
Radiosarajevo.ba na Vlašiću: Porsche Experience ponovo na cestama BiH
Porsche Centar Sarajevo i regionalna kancelarija Porschea za Istočnu i Centralnu Europu organizirali su tradicionalnu probnu vožnju za postojeće i potencijalne kupce, ali i predstavnike medija u vozilima prestižnje njemačke marke automobila.

Priredba koja je ranije bila poznata kao Porsche Road Show i Porsche Road Tour, ove godine je u svih 26 zemalja, uključujući i BiH, organizirana pod imenom Porsche Experience.

Prvog dana organizirana je probna vožnja za kupce na relaciji Sarajevo – Ljubuški – Kravice – Čapljina – Počitelj – Mostar – Blagaj –Sarajevo, da bi na kraju i predstavnici medija isprobali nove modele Porschea u vožnji od Sarajeva do Vlašića i natrag.

porsche_experience_012.jpg - undefined

Foto: J. M. / Radiosarajevo.ba

"Porsche uvijek ima za cilj okupiti kupce i potencijalne kupce naše marke, pa ih, između ostalog, vodimo na staze Formule 1 na Hungaroring i Istanbul Park. Ovo je 12. Porsche Experience u BiH, a novost je da smo ove godine imali i dva instruktora vožnje Porschea. Također, gama testnih vozila povećana je na 12 automobila, među kojima su novi modeli kao što su Panamera Turbo S E-hybrid (680 KS), 911 Turbo S (580 KS), Cayenne Turbo (550 KS), Macan Turbo (480 KS), Cayman GTS (365 KS), 911 Targa 4S (420 KS)", rekao je Armin Mulović, brand menadžer Porschea za BiH.

porsche_experience_018.jpg - undefined

Armin Mulović (Foto: J. M. / Radiosarajevo.ba)

Učesnici, bilo da je riječ o novinarima, bilo kupcima, uživali su u vožnji za upravljačem snažnih automobile na bh. cestama, a ugođaj su upotpunili prelijepi krajolici, ugodno druženje i timski duh svih učesnika karavana i ljubitelja marke Porsche.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije