Od oca ukrao ključeve: Skupocjeni Mercedes AMG kupljen u subotu, slupan istu noć

J. M.
Od oca ukrao ključeve: Skupocjeni Mercedes AMG kupljen u subotu, slupan istu noć

Vozač početnik starosti 18 godina iz njemačkog Gelsenkirchena od oca je ukrao ključeve automobila. I to ne običnog automobila nego glanc-novog Mercedesa AMG GT S, sportskog coupea snage 510 "konja". Da stvar bude gora, to nije bio automobil njegovog oca…

Priča je počela u subotu kada je 38-godišnjak iz Oberhausena kupio novi Mercedes AMG GT S i transfer automobila povjerio ocu 18-godišnjaka. No, još istu noć, mladić je želio impresionirati 16-godišnju prijateljicu pa je ukrao ključeve AMG Mercedesa koji je još bio na probnim tablicama.

U noći sa subote na nedjelju vozili su se autoputem A40 od Bochuma prema Dortmundu kada je mladić izgubio kontrolu nad snažnim automobilom. 

Mercedes se okrenuo na cesti i zabio u betonski zid pri čemu su vozač i suvozačica zadobili lakše povrede pa su morali biti hospitalizirani. Policija je štetu procijenila na oko 50.000 eura.

Pored nanošenja tjelesnih povreda mladić će odgovarati i za neovlašteno korištenje automobila, a očekuju ga i produženje probnog roka za vozače te obaveza dodatne obuke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije