Ograničena serija od 200 primjeraka Audijeve 'zvijeri': ABT Audi RS6 Legacy karavan od 760 KS

0
Radiosarajevo.ba
Ograničena serija od 200 primjeraka Audijeve 'zvijeri': ABT Audi RS6 Legacy karavan od 760 KS
Foto: ABT Sportsline / ABT Audi RS6 Legacy Edition

ABT Sportsline, poznat po ponudi tuning paketa za RS6, predstavio je novu kreaciju pod nazivom Legacy Edition, dodatno povećavajući privlačnost modela za evropske i sjevernoameričke kupce.

Aktuelna generacija Audija RS6 postoji od 2020., ali je i dalje jedan od najzanimljivijih karavana na tržištu i pametna alternativa popularnim SUV vozilima.

Vizuelno, RS6-LE se ističe aerodinamičkim dodacima od izloženih ugljičnih vlakana, 22-inčnim kovanim točkovima završenim u sjajnoj crnoj boji i četverostrukim ispušnim cijevima od nehrđajućeg čelika dimenzija 102 mm.

Naša tema | Počela sezona vjenčanja: Provjerili smo koliko je novca potrebno izdvojiti za vjenčanicu

Naša tema | Počela sezona vjenčanja: Provjerili smo koliko je novca potrebno izdvojiti za vjenčanicu

Aero kit uključuje karbonski umetak haube, ukras usisnika odbojnika, prednji spliter s integriranim perajama, dodatke za prednji blatobran, poklopce retrovizora, bočne pragove, produžetak zadnjeg odbojnika i veći krovni spojler.

Unutrašnjost je ponovno presvučena Dinamica vatrootpornim materijalom i Alcantarom, s crvenim šavovima, bijelim amblemima ABT i crvenim natpisom RS6-LE na sjedištima i podnim prostirkama. Konačno, pragovi vrata primjerka "1-od-200" upotpunjuju posebni detalji.

Možda još važnije, twin-turbo 4,0 V8 motor dobio je set dorađenih turbina, novi intercooler, remap ECU-a i optimizirano hlađenje. Kao rezultat toga, proizvodi 760 KS (559 kW) i 980 Nm okretnog momenta u EU specifikacijama. Ovo smješta RS6-LE između ABT-ovog RS6-R (740 KS) i Johann Abt Signature Edition (790 KS).

U svakom slučaju, te brojke predstavljaju značajan napredak u odnosu na 600 KS (441 kW) i 800 Nm standardnog Audija RS6. Ostale izmjene ispod kože uključuju spušteni ovjes s ABT oprugama i sportskim stabilizatorima te novi ispuh od nehrđajućeg čelika.

ABT Audi RS6 Legacy Edition
Foto: ABT Sportsline: ABT Audi RS6 Legacy Edition

S dostupnošću od 200 jedinica, RS6-LE nije toliko ograničen kao 125 jedinica RS6-R-a ili 64 jedinica Johann Abt Signature Editiona. Ipak, cijena je prilično visoka, budući da je za izmjene potrebno ne manje od 102.600 eura (201.025 KM), uz dodatnih 11.462 eura (22.457 KM) za ugradnju, na cijenu samog automobila.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije