Magija zvana Audi RS e- tron GT i zvanično dostupna u Bosni i Hercegovini

0
Promotivni tekst
Magija zvana Audi RS e- tron GT i zvanično dostupna u Bosni i Hercegovini
Foto: Jadran Čilić / Audi RS e-tron GT

Elektro mobilnost iz dana u dan postaje sve dinamičnija i fascinantnija, a brend Audi je najbolji dokaz za to. 

Tačno na 90-godišnji jubilej ujedinjenja kompanija Audi, DKW, Horch i Wanderer, koje su oformile AUTO UNION, preteču današnjeg brenda AUDI, te na sedmu godišnjicu poslovanja Porsche Bosne i Hercegovine, Audi BiH je predstavio svoj do sada najsnažniji model.

„Audi RS e-tron GT je novi sportski coupe s četvero vrata sa kojim se upotpunjava već široka lepeza modela“, sa ponosom ističe Miran Stambol, brend menadžer marke AUDI u BiH.

Intervju | Sergej Barbarez: Ne odričem se Džeke i Pjanića, želim graditi tim i na mladim igračima

Intervju | Sergej Barbarez: Ne odričem se Džeke i Pjanića, želim graditi tim i na mladim igračima

Audi e-tron: Luksuz i budućnost elektromobilnosti u Bosni i Hercegovini

Audi e-tron: Luksuz i budućnost elektromobilnosti u Bosni i Hercegovini

„Audi trenutno drži veoma jaku poziciju na tržištu i na dobrom smo putu da u ovoj veoma izazovnoj godini ostvarimo rekordnu prodaju vozila. Potražnja je velika, te na nekim modelima nadilazi mogućnosti opskrbe. Oduševljenje naših klijenata je veće nego ikad, a naša snaga je u raznovrsnosti modela,  izrazito poželjnom i progresivnom brendu, našoj prodajno-servisnoj mreži, te cijelom timu ljudi koji  brine o tome da naši kupci dobiju najbolju uslugu. Premium mobilnost je naša vodilja a sa impresivnim  e – tron GT modelom nadmašeno je sve do sada viđeno u segmentu Audijevih sportskih automobila. Audi e – tron GT je u pravom trenutku stigao na naše tržište  i sa velikim nestrpljenjem smo čekali da  isprobamo njegove performanse na terenu  bosanskohercegovačkih Dinarida. Testirajući električni quattro pogon u vrlo zahtjevnom okruženju  uvjerili smo se da quattro nove generacije u potpunosti opravdava svoje legendarno naslijeđe.

Audi RS e-tron GT
Foto: Jadran Čilić: Audi RS e-tron GT

Nakon intenzivnog iskustva dvodnevne vožnje na južnoj strani Bjelašnice, zelenoj strani Visoćice i u podnožju vrha Puzim, čiji teren  savršeno odgovara robusnom karakteru brenda Audi, naše tragove zameli su vjetar i ljetna kiša, a sa karbonski neutralnim pogonom ostavili smo za sobom netaknutu prirodu.

Naravno, ovdje se ne završava  Audijeva ponuda modela sa 0% emisije CO2 i do kraja godine ćemo predstaviti novi Q4 e–tron i zajedno sa modelom e-tron zaokružiti ponudu električnih vozila za ovu godinu.

Kada je u pitanju Audi e-tron GT, njegova litij-ionska baterija je neto kapaciteta 85 kWh, sa naponom od 800 V i  opcijom brzog punjenja. Ova  baterija se od 5% do 80% puni za manje od 23 minute.  Za pogon su zadužena  dva elektromotora uparena sa dvostepenim automatskim mjenjačem.

Osnovni model raspolaže sa 350 kW (476 KS) i 630 Nm, dok je testirana RS e-tron GT varijanta snažna nevjerovatnih 648 KS uz obrtni moment od 830 Nm.

Audi RS e-tron GT
Foto: Jadran Čilić: Audi RS e-tron GT

O snazi ovog modela najbolje govori činjenica da na neto težinu od 2.420 kg vozilo ubrzava od 0 do 100 km/h za svega 3,3 sekunde dok potrošnja od  20,6 kWh/ 100 km pruža domet od 472 kilometara po WLTP normi na neto kapacitet baterije od 83,7 kWh.

Audijev dizajn enterijera već decenijama predstavlja savršenu simbiozu funkcionalnosti i ergonomije, međutim, u poslednjih nekoliko godina doživio je veliku transformaciju. Spoj visokokvalitetnih materijala  i sofisticiranog dizajna upotpunjen je najsavremenijim tehnologijama. e -tron GT nanovo postavlja mjerila u svakom segmentu unutarnjeg dizajna. Sportski karakter ovog modela naglašava i ergonomični 12,3-inčni displej dok je donji displej od 8,6 inča zamijenjen prekidačima za kontrolu klima uređaja.

Audi: Dva nova modela pokretana električnom energjijom

Audi: Dva nova modela pokretana električnom energjijom

S druge strane, eksterijer je takođe doživio radikalnu promjenu zadržavajući  Audijev puristički dizajn i prepoznatljivu aerodinamičnu siluetu koja bez dileme plijeni poglede gdje god da se pojavite. Pored opcijske ponude krova od polimera ojačanog karbonskim vlaknima, u serijskoj ponudi se nalazi stakleni panoramski krov sa toplinskom izolacijom koji sa paletom od čak devet vanjskih boja kupcima ostavlja prostor za maksimalnu individualizaciju izgleda vozila.

Audi Bosna i Hercegovina će od ove godine uvodi i petogodišnju garanciju na vozilo, dok garancija na bateriju iznosi 8 godina.

Cijena testnog modela iznosi  338.000,00 KM sa PDV-om.

Audi RS e–tron GT  i  e-tron GT su dostupni kod svih ovlaštenih AUDI trgovaca u Bosni i Hercegovini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije