Klasični retrovizori odlaze u historiju? Audijev E-Tron nas vodi u budućnost

Radiosarajevo.ba
Klasični retrovizori odlaze u historiju? Audijev E-Tron nas vodi u budućnost
Printscreen / Audijev E-Tron nas vodi u budućnost

Sajam automobila u Ženevi, koji se trebao održati početkom marta, otkazan je zbog novonastale okolnosti i povećanje broja zaraženih koronavirusom, ali to nije zaustavilo proizvođače automobila da prezentiraju svoje inovacije na novim vozilima.

Audijev E-Tron neće biti samo prvi potpuno električni serijski model njemačkog proizvođača, već će biti i prvi serijski model koji će klasične retrovizore zamijeniti "virtualnim". I to kakvim!

Novo istraživanje: Što skuplji automobil, to veća "budala za volanom"

Novo istraživanje pokazalo je da se vozači brzih vozila manje zaustavljaju i dopuštaju pješacima da pređu cestu. Vjerovatnost da će usporiti smanjuje se za tri posto za svakih dodatnih 1.000 dolara vrijednosti vozila. Istraživači s Univerziteta u Nevadi pretpostavljaju da vlasnici skupih automobila „osjećaju superiornost u odnosu na druge učesnike u prometu".

Dok smo do sada vidjeli kamere umjesto retrovizora koje sliku projiciraju na središnji zaslon, ovdje su stvari drugačije.

Naime, slika s kamere prenosi se na digitalne zaslone koji se nalaze iznad ručki za otvaranje vrata.

Dakle, na mjestu gdje biste otprilike i prirodno provjerili situaciju pogledom na retrovizor. 

Kako to izgleda provjerite u videu: 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije