Stiže Honda Civic Type R, evo koja je cijena ovog modela

3
Radiosarajevo.ba
Stiže Honda Civic Type R, evo koja je cijena ovog modela
Foto: Twitter / Honda Civic R

Najnoviji Type R slijedi dugu tradiciju vozila visokih performansi inspiriranih duhom utrka, pomičući granice performansi u automobilu s prednjim pogonom. Unatoč poboljšanjima usmjerenim na performanse, novi Type R temelji se na pristupu dinamike, dizajna i upotrebljivosti usmjerenog na čovjeka koji je Honda ugradila u 11. generaciju Civica.

Preporučene cijene za Civic Type R počet će od 53.156 eura, prenosi Autoportal.hr.

Za tu cijenu kupci će dobiti najnapredniji i najpotpuniji Civic Type R do sada.

Sarajevo: Dva muškarca uhapšena zbog teške krađe, jedan krao iz aparata za naplatu parkinga

Sarajevo: Dva muškarca uhapšena zbog teške krađe, jedan krao iz aparata za naplatu parkinga

Znate li koji je prvi automobil sa sistemom Start-Stop?

Znate li koji je prvi automobil sa sistemom Start-Stop?

Hondini inženjeri su poboljšali svaki aspekt novog modela, uključujući poboljšanja dizajna koja poboljšavaju aerodinamičke performanse, lagane komponente i povećanje snage.

Najnovija generacija je najbrži i najsposobniji Civic Type R ikad, koji se oslanja na mogućnosti prethodnog modela i iznimnu platformu potpuno novog standardnog Civica.

Samo je jedna opcija motora dostupna u Type R, najjači, najsnažniji VTEC Turbo ikad proizveden od strane Honde.

Povučeno više od 435.000 električnih automobila Tesla

Povučeno više od 435.000 električnih automobila Tesla

Revidirani ručni mjenjač sa šest stepeni prijenosa nudi bržu i osjetljiviju promjenu stepeni prijenosa, uparen s novim sustavom usklađivanja broja okretaja.

Ostale osobine standardne specifikacije uključuju prilagođene stilske elemente tipa R koji ga čine nižim i širim od standardnog automobila; od kojih su zadržana samo prednja vrata i stražnja vrata prtljažnika.

Novi oblikovani i aerodinamički oblikovani lukovi kotača upareni su sa suptilnim, ali svrhovitim odbojnicima i ažuriranim stražnjim spojlerom kako bi ponudili sveobuhvatni nivo korisne potisne sile.

Standardno su ugrađeni i novi lagani 19-inčni mat crni aluminijski kotači s obrnutim naplatcima, omotani posebno izrađenim gumama Michelin Pilot Sport 4S.

Japanci su po pitanju dizajna malo smirili doživljaje i sigurno je da će se to evropskim kupcima svidjeti. Budući da su upravo taj “detalj” mnogi zamjerali prethodnoj generaciji.

Pogledajte video o ovom modelu:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije