Honda Forza 750: Da li je ovo najluksuzniji skuter na svijetu

0
Radiosarajevo.ba
Honda Forza 750: Da li je ovo najluksuzniji skuter na svijetu

Nekada su skuteri bili ograničeni na egzistenciju u gradskim sredinama, tamo gdje su se jednostavno mogla probijati jeftina vozila skromnih dimenzija i performansi. No, stvari su se promijenile stvaranje klase maxi-skutera koji su ponudili performanse, udobnost i opremu motociklističkih cruisera.

Jedan od najpoznatijih takvih modela Honda Forza 750, redizajnirani japanski maxi-skuter impresivne opreme i karakteristika. Forzu pokreće 745-kubični dvocilindraš snage 59 "konja" i najvišeg obrtnog momenta 69 Nm.

Snaga se prenosi putem mjenjača s dvostrukim kvačilom, po čemu je Honda jedinstvena u svijetu dvotočkaša. Sprijeda se maxi-skuter kotrlja na 17-inčnom točku u USD vilicama, straga je 15-inčni točak i Pro-Link sistem.

honda_forza_750_006.jpg - undefined

Foto: Honda

Koristeći 5-inčni TFT zaslon s integriranom glasovnom kontrolom, vozač može upariti svoj pametni telefon s Forzom kako bi telefonirao putem Bluetootha i slušalica, provjeravao e-poštu, slušao muziku i koristio navigaciju u vožnji.

Pametni ključ koristi se za zaključavanje i otvaranje sjedala. Ispod sjedala nalazi se spremište od 21 litra, što je, prema Hondi, dovoljno za smještaj kacige. Tu se nalazi i USB utičnica za punjenje.

Stražnji pokazivači smjera automatski se prebacuju u način upozorenja za opasnost u slučaju oštrog kočenja. Prednja i zadnja svjetla rade sa LED tehnologijom.

honda_forza_750_001.jpg - undefined

Foto: Honda

Elektronski kontrolirani ovjes omogućava tri standardna načina vožnje (kiša, standard i sport), kao i individualno podešavanje voznog moda. Honda navodi standardnu potrošnju sa 3,6 litara na 100 kilometara.

Težina Forze 750 je 235 kilograma kada je spremna za vožnju (s gorivom i tekućinama). Honda još nije objavila cijenu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije