Velika potražnja: Novi Lamborghinijev superautomobil rasprodat do kraja 2026. godine

0
Radiosarajevo.ba
Velika potražnja: Novi Lamborghinijev superautomobil rasprodat do kraja 2026. godine
Foto: Lamborghini / Lamborghini Revuelto

Lamborghini je predstavio Aventadorovog nasljednika u martu prošle godine, a prvi primjerci novog superautomobila isporučeni su kupcima krajem prošle godine.

Opremljen V12 motorom, Revuelto je već odlično startovao jer je italijanski proizvođač automobila upravo potvrdio da već postoji duga lista čekanja za vodeći proizvod kompanije.

Lamborghini je objavio detaljne rezultate prodaje za 2023. godinu u kojoj je kompanija uspjela da proda više od 10.000 automobila za dvanaest mjeseci – što je novi rekord u historiji proizvođača. Iako je već i taj podatak dovoljno impresivan, još zanimljivija je činjenica da je Revuelto već rasprodat do kraja 2026.

Denis Zvizdić o napadu u Gacku: Zaustavite one koji žele izazvati međuetničke incidente!

Denis Zvizdić o napadu u Gacku: Zaustavite one koji žele izazvati međuetničke incidente!

U suštini, to znači da kupci koji naruče elektrifikovani V12 superautomobil danas, moraju na svoje vozilo da čekaju skoro tri godine.

Važno je napomenuti da Lamborghini trenutno prodaje samo bazični Revuelto model. "Hard core" varijante i specijalna izdanja će stići kasnije u životnom ciklusu modela, ali to se neće dogoditi dok je potražnja za osnovnom verzijom i dalje velika.

Podsjećanja radi, Lamborghini je čekao sedam godina nakon Aventadorovog debija da predstavi unaprijeđeni Aventador Super Veloce Jota LP770-4, tako da bi sličan vremenski period mogao da se očekuje i za Revuelto SVJ.

Lamborghini očekuje da Revuelto igra ključnu ulogu u rastu brenda na tri najvažnija tržišta. Sjedinjene Države su i dalje najveće pojedinačno tržište za Lamborghini, a slijede Njemačka i Kina.

Urus je bio najprodavaniji proizvod kompanije prošle godine, a slijedi Huracan.

Posljednjih 12 Aventadora predato je svojim novim vlasnicima prošle godine, a Lamborghini tek treba da objavi prve proizvodne i prodajne brojeve za Revuelto.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije