Pogledajte kako izgleda i šta sve posjeduje Lamborghini Urus kojeg je dobila italijanska policija

0
Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako izgleda i šta sve posjeduje Lamborghini Urus kojeg je dobila italijanska policija
Foto: Lamborghini / Lamborghini Urus

Italijanska policija nakon modela Gallardo i Huracan ponosno predstavlja svoj šesti Lamborghini u službi i to super SUV Urus. Ovaj elegantni sportski model, poznat po komforu za četvero kao i performansama, sada će pokazati svoju svestranost u službi pravde, prilagođen za prijevoz organa.

Kao šesto vozilo koje je Lamborghini ustupio italijanskoj policiji, Urus se temelji na popularnoj Performante verziji, koja je već osvojila srca ljubitelja brzine.

Slijedeći tradiciju preuređivanja "divljih bikova" za policijsku službu, Urus je opremljen posebnim rashlađenim odjeljkom u gepeku namijenjenom dostavi organa za transplantaciju. Prijenosni frižider može čak nositi plazmu, osiguravajući brzu i sigurnu dostavu.

EU i SAD preduzimaju mjere protiv TikToka, gdje je problem?

EU i SAD preduzimaju mjere protiv TikToka, gdje je problem?

Estetski, Urus se ističe posebnom bojom Lamborghini Centra Stile, kombinirajući klasičnu plavu nijansu italijanske policije s bijelom. Policijski logotipi i motiv talijanske zastave ponosno krase vrata, dodajući notu ekskluzivnosti. LED plava svjetlosna traka na krovu i dvotonska električna sirena čine ga nezaobilaznim na cesti.

U unutrašnjosti, Urus Performante prošao je kroz niz modifikacija, uključujući oklopnu kutiju za oružje i posebno područje za defibrilator. Preklopni ekran s porukama iznad nadzorne ploče dodatno olakšava komunikaciju u hitnim situacijama.

Lamborghini Urus

Pokretom moćnog twin-turbo V8 motora koji proizvodi nevjerovatnih 666 konjskih snaga i 850 Nm obrnog momenta, Urus može ubrzati od 0 do 100 km/h za samo 3,3 sekunde, postavljajući novi standard u policijskim vozilima. Najveća brzina od 306 km/h čini ga nevjerovatno sposobnim za brze intervencije na autocestama.

Ova ekskluzivna saradnja između Lamborghinija i italijanske policije traje već 20 godina, a Urus će službeno patrolirati autocestama od 2024. godine, javlja Jutarnji.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije