Da li je ovo najčudniji sportski SUV ikada? Pogledajte kako izgleda Lamborghini Urus na šest točkova

0
Radiosarajevo.ba
Da li je ovo najčudniji sportski SUV ikada? Pogledajte kako izgleda Lamborghini Urus na šest točkova
Foto: Youtube / Lamborghini Urus 6X6

Impresivan sportski SUV Lamborghini Urus vještim rukama ekipe iz radionice South Florida Jeeps transformiran je u nevjerojatan 6X6 terenac, čime postavlja standarde tako da se ostali moćni SUV modeli čine obično.

Nedavno smo dobili uvid u ovu dramatičnu transformaciju putem slika i videa na internetu, a YouTuberi su nedavno snimili ovaj urnebesni SUV izbliza, sugerirajući da se projekt privodi kraju.

Inspiriran trendom započetim prije deset godina s Mercedes-Benz G 63 AMG 6X6, Urus 6×6 donosi dozu apsurdnosti u svijet luksuznih terenaca. Ovaj trend popularan je među vlasnicima kamiona, posebno onih od strane radionica poput Hennesseyja.

Sarajevo na kraju aprila: Mnogi provode dan u gradu, a evo ko najviše plijeni pažnju

Sarajevo na kraju aprila: Mnogi provode dan u gradu, a evo ko najviše plijeni pažnju

Projekt Urus 6X6 djelo je radionice South Florida Jeeps, poznatima po projektima poput Apocalypse 6x6.

Njihov transformacija obuhvata prilagodbe različitih vozila, uključujući Wranglere, Ford Bronco i Land Rover Defender modele. Ono što ovaj Urus čini još spektakularnijim od običnih 6X6 terenaca je činjenica da je riječ o Lamborghiniju - vrhunskom brendu koji već sam po sebi privlači pažnju.

Ali, s ovom transformacijom dolazi visoka cijena, kako u smislu novca, tako i u trajnim promjenama na vozilu koje vlasnik možda neće moći vratiti u originalno stanje.

Posljednje izmjene na SUV-u uključuju produžetak karoserije, proširenje krova te dodatak treće osovine i dva dodatna točka. Blatobrani su prošireni, a zadnji dio opremljen je novim difuzorom, spojlerom i dodatnim spojlerom. Sjajni crni točkovi dodatno naglašavaju ekstravaganciju ovog Lamborghinija. I dok je vanjski dio doživio značajne promjene, mehaničke izmjene ostaju misterija. Nepoznato je je li treća osovina tu radi pogona ili je čisto estetski dodatak, piše Jutarnji.hr.

Što mislite o ovom Urusu 6X6? Je li riječ o remek-djelu automobilske industrije ili traćenju vremena?

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije