Iznenađenje pošlo po zlu: Žena unajmila Lamborghinija za supruga, on ga slupao

0
Radiosarajevo.ba
Iznenađenje pošlo po zlu: Žena unajmila Lamborghinija za supruga, on ga slupao
Foto: auto.mail.ru / Ilustracija / Lamborghini Huracan

Lamborghini Huracán LP 580, kojeg je na sat i pol unajmila jedna žena iz okolice Leipziga, nekada je vrijedio 250 hiljada eura (488,8 hiljada KM). Nakon što se njezin suprug provozao njime, vrijednost mu je pala.

Thomas G. (32) iz Klinge (okrug Leipzig) dobio je od supruge na poklon jednu vožnju skupocjenim vozilom, ali se ona ubrzo i pokajala jer je na taj način htjela iznenaditi supruga.

Naime, žena je unajmila Lamborghini Huracán LP 580 na sat i pol i za to platila 101,90 eura (199,2 KM). Bio je to poklon njenom suprugu. No, ubrzo je skupocjeno sportsko vozilo moglo na otpad jer se suprug njime zabio u dva stabla na cesti B6 i uništio vozilo.

Otvorena izložba “Antifašistički strip u Jugoslaviji”, od „Pionira“ do „Partizana"

Otvorena izložba “Antifašistički strip u Jugoslaviji”, od „Pionira“ do „Partizana"

Slučaj se dogodio 2. oktobra 2018., i od srijede se nalazi na Višem zemaljskom sudu u Dresdenu koji se bavi pitanjem ko će platiti štetu od 135 hiljada eura (264,5 hiljada KM). 

Supruga je vozilo unajmila od firme Miet24 Autohaus Prokop GmbH iz Jüterboga. Međutim, nakon sudara kasko osiguranje odbilo je nadoknaditi štetu. Kao razlog navode to što je Thomas G. postupio nemarno vozeći skupocjeno vozilo. Tužili su vozača jer je “očigledno vozio prebrzo”.

Prodaje se BMW koji je 35 godina bio u blatu na dnu rijeke

Prodaje se BMW koji je 35 godina bio u blatu na dnu rijeke

Thomasa G. u vožnji je pratio zaposlenik firme koji je i svjedočio na sudu.

"Prvo smo otišli na fotografiranje kod porodice G., na povratku je već bio mrak i padala je kiša, Thomas G. pretjecao je dva vozila, ponovno presjekao, izgubio kontrolu nad vozilom i zabio se u dva stabla", rekao je suvozač kojemu je u nesreći ozlijeđena ruka.

Nakon nesreće suvozač je tvrdio da je Thomas G. ubrzao do 170 km/h. Unesrećeni vozač to opovrgava, i za sve krivi suvozača.

"Aktivirao je sportski način rada Lamborghinija, što je značilo da sistemi pomoći u autu nisu radili", tvrdi Thomas G.

Thomas G. je nakon nesreće kažnjen samo zbog nanošenja tjelesne povrede, a ne i zbog prebrze vožnje. Okružni sud u Leipzigu je u prvom stepenu odbacio zahtjev za naknadu štete od strane autokuće.

Kakav peh: Mladić dobio Lamborghinija na lutriji, nije mu dugo trajao

Kakav peh: Mladić dobio Lamborghinija na lutriji, nije mu dugo trajao

U žalbenom ročištu u srijedu pred Višim zemaljskim sudom, predsjedavajući sudija Markus Kadenbach (56), jasno je rekao: "Do danas nije utvrđen grubi nemar. Još uvijek možete naručiti izvještaj o nesreći, ali mi jasno vidimo rizik parnice s tužiteljem."

Senat je predložio da Thomas G. plati pet hiljada eura (9,7 hiljada KM) odštete, za što bi svi zahtjevi bili namireni.

Ne postigne li se prijateljski dogovor, presuda će biti donesena 2. augusta, piše Fenix Magazin

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije