Ovako se automobil testira: Kupio Lamborghini iz salona, pa ga odvezao pravo na makadam

0
Radiosarajevo.ba
Ovako se automobil testira: Kupio Lamborghini iz salona, pa ga odvezao pravo na makadam
Foto: Screenshot / Youtube / Lamborghini na makadamu

Uvijek iznova se javljaju savjeti o tome kako ispravno razraditi motor novog automobila. Neki preporučuju nježnu vožnju prvih 1000 kilometara, dok drugi tvrde da je neke nove motore potrebno dobro 'nagaziti' kako bi stvari stale na svoje mjesto.

Ova druga metoda očito je draža jednom vlasniku Lamborghinija Huracana Sterrata koji je svoj automobil praktično ravno iz salona odvezao na makadam i dobro se zabavio. Kao šlag na tortu, svojim automobilom kojeg je platio oko 280.000 dolara (499 hiljada KM) nakon 'divljanja' po makadamu prošao je i kroz potok.

Kako je automobil sve to podnio, jer Lamborghini i makadam baš ne zvuče kao dobra kombinacija? Pa vrlo dobro, jer Sterrato nije običan Huracan već je posebna crossover verzija koja je namijenjena za upravo takvu terensku vožnju.

Bravo, Bosanac: Milan Đurić postigao dva gola protiv Lazija

Bravo, Bosanac: Milan Đurić postigao dva gola protiv Lazija

Vlasnik je automobil preuzeo u salonu u Salt Lake Cityju i odmah krenuo prema brdima. "Doslovno u sljedećih sat vremena ovdje će posvuda biti blato", rekao je dok je bio u salonu.

Ubrzo nakon toga jurio je po prašnjavom makadamu, a sve je sličilo na video kojim je Lamborghini ovaj automobil nedavno predstavio javnosti. Iako su ga zamislili kao 'terenca' s posebnim gumama, zaštitama podnice i većim razmakom od tla, čisto sumnjamo da su u Lamborghiniju mislili da će neki vozači zaista voziti svoj automobil ovako.

Sigurno nisu zamislili da će neko s njim projuriti kroz potok. Doduše radi se o prilično plitkom potoku, ali Huracan koji prolazi kroz vodu sigurno je prizor kojeg nećemo tako skoro vidjeti, piše Jutarnji.hr.

Čini se da superautomobil nije imao problema s nekonvencionalnim razdobljem uhodavanja. Planirana je proizvodnja samo 1.499 Huracana Sterrata te smo sigurni da većina njih neće nikada ni primirisati makadamskim cestama, ali će se barem jedan voziti u skladu s onim kako je ovaj auto zamišljen.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije