Prodaje se slupani Lamborghini Countach iz 'Vuka s Wall Streeta'

0
Radiosarajevo.ba
Prodaje se slupani Lamborghini Countach iz 'Vuka s Wall Streeta'
Foto: Bonhams / Lamborghini Countach

Aukcijska kuća Bonhams će 25. novembra staviti na aukciju Lamborghini Countach koji je Leonardo DiCaprio slupao u jednoj od scena filma "Vuk s Wall Streeta".

U pitanju je model iz 1989. godine, a prvi put je na aukciji i to u istom stanju u kojem je bio na kraju holivudskog hita. Očekuje se da će se prodati po cijeni između 1,5 i 2 miliona dolara (2,75 i 3,66 miliona KM).

Bonhams kaže da je ovaj Countach bio na ekranu otprilike 3 minute i 11 sekundi, i da je to bio auto koji je DiCaprio slupao.

Panika među stanovnicima hrvatske hit destinacije: "Ovo je propast za iznajmljivače"

Panika među stanovnicima hrvatske hit destinacije: "Ovo je propast za iznajmljivače"

Zanimljivo je da režiser Martin Scorsese nije bio zadovoljan štetom koja je nanijeta automobilu tokom akrobacija, i da je kamion udario u njega više puta da bi nanio još veća oštećenja.

Drugi Countach koji je korišten na snimanju bit će na aukciji u decembru, i na ekranu je proveo 16 sekundi.

Kupac neće dobiti samo auto, već i garderobu koju je DiCaprio nosio tokom scene, rediteljsku stolicu i klapu koju su potpisali DiCaprio, Scorsese i Margot Robbie, kao i još nekoliko propratnih predmeta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije