Lamborghini italijanskoj policiji donirao superautomobil za - transport organa

0
AA
Lamborghini italijanskoj policiji donirao superautomobil za - transport organa
Foto: X.com / Lamborghini već 20 godina sarađuje s italijanskom policijom

Italijanski proizvođač luksuznih automobila Lamborghini donirao je u utorak, 12. decembra, brzo vozilo Urus Performante državnoj policiji, koja će ga koristiti za hitan medicinski transport organa i plazme.

Premijerka Giorgia Meloni i ministar unutrašnjih poslova Matteo Piantedosi prisustvovali su ceremoniji u Rimu, zajedno sa šefom policije Vittoriom Pisanijem i predsjedavajućim Lamborghinija Stephanom Winkelmannom.

Lamborghini već 20 godina sarađuje s italijanskom policijom, a superautomobil Urus bit će korišten od 2024. godine.

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

To je šesto vozilo koje je Lamborghini dao italijanskim policijskim snagama, prateći stope drugih luksuznih automobila preuređenih za policijske poslove, uključujući modele Gallardo i Huracan koji se koriste za brzi transport organa.

Ovaj superautomobil ima posebni pretinac za hlađenje u prtljažniku za isporuku organa onima kojima je potrebna transplantacija.

"U poređenju s osnovnom verzijom, vozilo je niže, šire i lakše", rekao je Winkelmann, dodajući da ima najveću brzinu od 306 kilometara na sat.

Prema podacima italijanske državne policije, od 2004. godine, zahvaljujući posebno prilagođenim vozilima, obavljena su 242 transporta organa i preko 380 operativnih usluga na cestama i autoputevima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije