Rimac objavio snimak trke C_Two i Porschea Taycana

0
Radiosarajevo.ba
Rimac objavio snimak trke C_Two i Porschea Taycana
FOTO: Facebook / Mate Rimac

Mate Rimac objavio je snimak trke modela Rimac C_Two i Porschea Taycan Turbo S na pisti aerodroma u Velikoj Gorici. Na samom početku rekao je kako je ovo dio testiranja C_Two i najavio da su blizu početku produkcije.

"Ovaj automobil je jedan od samo pet proizvedenih u pretprodukciji prije nego što krenemo s proizvodnjom automobila za kupce", rekao je Rimac i najavio da će idućih sedmica pozvati novinare da ga testiraju. Rimac je u video utvrdio i to da Rimac C_Two neće biti službeno ime modela, već će pravo ime biti uskoro objavljeno, napisao je Mate na svojoj Facebook stranici.

Rimac C-Two imao lošiji start, na kraju je ipak prvi prošao kroz cilj. Rimac je isto tako utvrdio kako su uređaji za praćenje performansi spojeni na internet, zbog čega imaju podatke u realnom vremenu. Mate Rimac najavio je i značajni napredak u performansama automobila u sedmicama koji su pred nama.

Podsjećamo, Bugatti Chiron trenutno drži rekord s 9.4 sekunde za četvrtinu milje, dok je Rimcu trebalo 8,95 sekundi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije