Mate Rimac otkrio koliko on i njegovi saradnici zarađuju

1
Radiosarajevo.ba
Mate Rimac otkrio koliko on i njegovi saradnici zarađuju
Instagram / Mate Rimac/Arhiva

Inovator iz Livna Mate Rimac odlučio je potpuno javno i transparentno, na prilično jednostavan način javnosti pokazati sve detalje svog poslovanja.

Potaknut različitim pričama, glasinama i brojnim netačnim informacijama koje se mogu čuti u različitim krugovima, Mate je odlučio na svom YouTube kanalu objaviti video u kojem prolazi kroz sve brojke vezane uz svoju kompaniju.

Tako je otkrio da u svojim firmama Rimac Automobili i Greyp zapošljava preko 900 ljudi.

Uz to, napomenuo je kako tokom lockdowna nije dijelio otkaze. Štaviše, od lockdowna do danas zaposlio je čak 183 nova zaposlenika.

U videu u kojem sasvim otvoreno govori o svim aspektima poslovanja nastavio je sa grafom koji prikazuje prosječnu neto plaću u kompaniji Rimac Automobili.

Ona ima trend rasta i trenutno iznosi oko 1.345 eura. To znači da mjesečno za plaće kompanija izdvaja skoro dva miliona eura.

Priča tu ne staje, budući da je Mate otkrio i svoju plaću. Krenuo je sa oko 770 eura  na samom početku, a danas ona iznosi oko 4.400 eura.

Napomenuo je kako on nije najplaćeniji u svojoj kompaniji, već postoji oko 15 osoba koje imaju i veće plaće. Dotaknuo se i poreza i potpora te je iz grafova jasno vidljivo kako su njegove uplate u proračun kudikamo veće.

Štaviše, Rimac Automobili su u državni proračun dosad uplatili gotovo 17 miliona eura, prenosi jutarnji.hr.

Govorio je i o finansijama, investicijama, vlasničkoj strukturi, projektima i vizijama.

Sve što vas je ikad zanimalo o Rimcu i njegovoj kompaniji, pogledajte u videu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije