Samobor / Mate Rimac: Obzirom kako se neki odnose prema "Bosancima", ništa me ne bi čudilo

07. 11. 2018. u 18:53:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 155

Gradonačelnik Samobora i predsjednik HSS-a Krešo Beljak na svom Facebooku objavio je nevjerojatnu priču o antimigrantskoj histeriji u Samoboru.

"Tragom brojnih upita i vijesti koje se šire društvenim mrežama o ilegalnim migrantima koji 'tumaraju' Samoborom i samoborskim krajem, obavještavamo vas da se radi o krivim informacijama i lažima. Prava istina je da je jedna gospođa vidjela 'migrante' u jednom trgovačkom centru u Samoboru te ih odmah prijavila policiji. Policija je utvrdila da se radi o stranim zaposlenicima jedne samoborske tvrtke s urednim radnim i boravišnim dozvolama. Sve ostale 'vijesti' i 'dojave' jednostavno nisu istinite i molimo vas sve da ne nasjedate na laži i na neodgovorno i bezrazložno širenje straha i panike", napisao je Beljak.

Saznaje se da je prije nekoliko dana jedna starija gospođa u Lidlu vidjela nekolicinu tamnoputih osoba i "mudro" zaključila da se radi o ilegalnim migrantima koje je odmah prijavila policiji.

Putevi migranata: Preko BiH u Europsku uniju

Navodno je zagrebačka policija odmah izašla na teren i ustanovila da se radi o uredno prijavljenim strancima koji su zaposleni u Rimac Automobilima, firmi Mate Rimca koja je poznata širom Hrvatske, ali i svijeta. 

Rimac je, podsjetimo, u više navrata javno govorio kako u njegovoj firmi rade stručnjaci sa svih strana svijeta.  

Na Facebook stranici Kreše Beljaka oglasio se i sâm Mate Rimac koji je upitao "da li su to gnjavili naše Indijce/Pakistance/Šrilančane?" 

Kad je dobio potvrdu da se zaista radilo o ljudima zaposlenima u Rimac Automobilima, Rimac je napisao: "Stvarno se nadam da naši sugrađani nisu toliko ograničeni. Ali s obzirom da iz prve ruke znam kako se neki odnose prema 'Bosancima', ništa me ne bi čudilo."


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA