Rimac Automobili: Dva sprata i 4.400 kvadrata

0
Radiosarajevo.ba
Rimac Automobili: Dva sprata i 4.400 kvadrata
FOTO: Facebook / Rimac Automobili

U novoj zagrebačkoj kancelariji na 4.400 kvadrata i dva sprata smješteni su stručnjaci iz niza različitih inženjerskih sektora koji rade na razvoju sistema i tehnologije za električne hibridne modele mnogih proizvođača automobila i sopstvene kompanije Rimac Automobili.

Projekti uključuju razvoj baterijskih sistema, komponenti elektropogona poput motora, prenosnika, invertera, upravljačke elektronike, kao i softverdkih rješenja, razvoj sistema infotainmenta i sistema autonomne vožnje.

Na novoj lokaciji u prizemlju su smeštene i tri R&D laboratorije.

Rimac Automobili - undefined

FOTO: Facebook: Rimac Automobili

Zagrebačka razvojna kancelarija omogućila je da timovi budu organizovani po projektima na kojima trenutno rade, a uz vlastite projekte, u toku je više od 10 projekata za niz proizvođača u automobilskoj industriji, piše Većernji list.

Na novoj lokaciji je smeštena i velika dvorana za edukacije sa kapacitetom za 70 ljudi.

Nakon otvaranja ove nove kancelarije u Zagrebu, Rimac Automobili u Hrvatskoj posluju na šest lokacija, od kojih su četiri posvećene istraživanju i razvoju.

Iz Rimca najavljuju da će se proizvodnja kroz nekoliko meseci, zbog potrebe za većim prostorom, preseliti na novu lokaciju na Jankomiru. Nova proizvodna lokacija biće smeštena na prostoru od 25.000 kvadrata.

Takođe je pre nekoliko dana otvorena i nova kancelarija za istraživanje i razvoj u Velikoj Britaniji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije