Rimac objavio video: Jurilica koja izgleda kao iz SF hitova

Radiosarajevo.ba
Rimac objavio video: Jurilica koja izgleda kao iz SF hitova
Foto: Rimac Automobili / Concept Two

Iz Rimac Automobila objavili su video koji izgleda kao najava za neki SF hit, a glavna zvijeda videa je novi prototip kojim je hrvatska kompanija najavila kako je C_Two trenutno u testnoj fazi.

Jurilica se testira na stazama i testnim poligonima diljem svijeta, a prvi set prototipova od proljeća je na testiranjima dinamike vozila, pogona pasivne sigurnosti te testovima sigurnosti u sudarima.

Iz kompanije najavljuju kako će to koristiti za finalne dorade vozila u fazi uoči proizvodnje, a za testiranja će proizvesti 17 prototipova. Svaki od tih služit će za različite testove.

„Naporno radimo da oblikujemo ovaj auto onako kako smo ga zamislili: kao novu vrstu hiperautomobila koji otključava ekstremne performanse električnog pogona i novo vozačko iskustvo. U isto vrijeme će biti tehničko remek-djelo“, rekao je Mate Rimac.

Dok traju testovi, u Rimcu paralelno pripremaju i konačnu proizvodnu verziju modela C_Two koju će prikazati na ženevskom salonu automobila u ožujku gdje bi trebali dobiti i službeno ime ovog modela. Taj će se auto razlikovati od ranijeg koncepta koji su prikazali 2018. i ove godine. Isporuke kupcima bi trebale krenuti krajem sljedeće godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije