Taylor Swift poslala jasnu poruku podrške pred izbore u Americi: 'Obavila sam svoje istraživanje'

2
Radiosarajevo.ba
Taylor Swift poslala jasnu poruku podrške pred izbore u Americi: 'Obavila sam svoje istraživanje'

Taylor Swift je podržala Kamalu Harris za predsjednicu odmah nakon završetka njenog predsjedničkog debata s Donaldom Trumpom. U objavi na Instagramu u utorak navečer, pop zvijezda je rekla da je obavila svoje "istraživanje".

"Glasat ću za Kamalu Harris i Tima Walza na predsjedničkim izborima 2024. godine," napisala je. "Glasam za Kamalu Harris jer se bori za prava za koje vjerujem da je potrebna ratnica."

Swift je nastavila nazivati Harris "stabilnom, talentiranim liderkom".

Dragan Bursać: Banja Luka sa Tvrtkom Kotromanićem postaje istinski bosanski grad!

"Vjerujem da možemo postići mnogo više u ovoj zemlji ako nas vode mir i stabilnost, a ne haos," napisala je.

Swift je objavila vijest uz fotografiju s mačkom i potpisala je "Neudata dama s mačkama", što je aluzija na komentare koje je iznio potpredsjednički kandidat Donalda Trumpa, JD Vance. Senator iz Ohija suočen je s kritikama zbog snimka iz 2021. godine u kojem je nekoliko istaknutih demokrata - uključujući Harris - nazvao "gomilom neudatih dama s mačkama koje su nezadovoljne svojim životima".

Swift je također pohvalila Harrisov izbor za potpredsjedničkog kandidata, guvernera Minnesote Tima Walza, za kojeg je rekla da se već desetljećima zalaže za prava LGBTQ+ osoba, IVF i pravo žene na svoje tijelo.

Pjevačica je rekla da je dijelom bila motivirana da podijeli svoju odluku o glasanju s javnošću nakon što je na Trumpovoj web stranici objavljena AI slika koja lažno podržava Trumpa.

"To je zaista probudilo moje strahove oko AI-a i opasnosti širenja dezinformacija," rekla je. "Došla sam do zaključka da trebam biti potpuno transparentna u vezi svojih stvarnih planova za ove izbore kao birač."

Kamala žestoko odbrusila Trumpu: 'Da si ti bio predsjednik, Putin bi osvojio Kijev'

Swift je jedna od nekoliko poznatih ličnosti koje su podržale Harris, uključujući pjevače Johna Legenda i Oliviju Rodrig, glumca Georgea Clooneyja i režisera Spikea Leeja.

Bivši hrvač Hulk Hogan, TV zvijezda Amber Rose i milijarder Elon Musk su podržali Trumpa.

Swiftina podrška Harris došla je nakon žestoke 90-minutne predsjedničke debate, tokom koje su se kandidati sukobljavali oko pitanja kao što su prava na pobačaj, ekonomija i imigracija.

Nije prvi put da pop zvijezda podržava demokratskog kandidata u utrci protiv Trumpa. Swift je najavila svoju podršku predsjedniku Joeu Bidenu i Harris kao njegovoj potpredsjednici mjesec dana prije izbora 2020. godine.

Swift je također bila glasna kritičarka Trumpa tokom njegovog mandata, posebno u vezi s nacionalnim protestima zbog policijske ubistva Georgea Floyda.

"Nakon što ste tokom cijelog predsjedništva poticali bijelu supremaciju i rasizam, imate obraza glumiti moralnu superiornost prije nego što prijetite nasiljem?" objavila je na Twitteru/X. "Izglasaćemo vas iz ureda u novembru."

Pjevačica ima 283 miliona pratitelja na Instagramu. Njezina podrška je primila više od četiri miliona lajkova na Instagramu samo dva sata nakon što je objavljena.

U svojoj objavi, Swift je pozvala one koji prvi put glasaju da se registriraju i rekla da će objaviti link s više informacija o glasanju na svojoj stranici.

"Obavila sam svoje istraživanje i donijela svoju odluku," rekla je. "Vaše istraživanje je na vama, a odluka je vaša."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak