Sin brazilskog predsjednika lažnom fotografijom kritikovao Gretu Thunberg

Radiosarajevo.ba
Sin brazilskog predsjednika lažnom fotografijom kritikovao Gretu Thunberg

Na internetu je objavljena lažna fotografija čiji je cilj bio da se kompromituje aktivistica protiv negativnih klimatskih promjena Greta Thunberg. Fotografiju na svom Twitter profilu je objavio i sin brazilskog predsjednika Jaira Bolsonara - Eduardo Bolsonaro, piše portal Unilad.

Na lažnoj fotografiji se može vidjeti Thunberg koja jede u vozu, dok je posmatraju djeca koja se nalaze pored voza. Na originalnoj fotografiji, ova tinejdžerka iz Švedske sjedi i jede u vozu, dok se kroz prozor vidi drveće, a ne djeca. Za pretpostaviti je da se lažnom fotografijom nastojalo pokazati da Thunberg nema sentimenta, osjećanja i obzirnosti prema siromašnoj djeci.

Foto: Twitter: Greta Thunberg

Uz fotografiju koju je objavio sin brazilskog predsjednika na Twitteru, napisao je sljedeće:

"Ukrali ste moje djetinjstvo, kazala je djevojčica koju podržava organizacija Georga Sorosa Otvoreno društvo."

Lažna fotografija je jedna od brojnih reakcija onih koji ne podržavaju ono što misli, govori i radi Thunberg. Najveći broj reakcija je uslijedio nakon njenog govora pred delegatima Ujedinjenih nacija 23. septembra koji su raspravljali o klimatskim promjenama.

Pogledajte emotivan govor o kojem svi pričaju: Kako se usuđujete? Ljudi umiru

Portal Unilad podsjeća da su mnogi desno orijentirani teoretičari zavjera uvjereni da je Soros na čelu svih liberalnih organizacija u svijetu koje nastoje imati svjetski uticaj.

Francuski milijarder kritikovao Gretu Thunberg: Izjavama demorališe ljude

Eduardo Bolsonaro je negirao da je objavio lažnu vijest. Na Twitteru je napisao da je to bila šala, a ne "istinita vijest".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak