Greta otkrila zašto je pogledom "strijeljala" Trumpa na samitu UN-a

Radiosarajevo.ba
Greta otkrila zašto je pogledom "strijeljala" Trumpa na samitu UN-a
Foto: YouTube / Printscreen

Šveđanka Greta Thunberg postala je jedna od najpoznatijih osoba na svijetu zahvaljujući svom obraćanju na summitu UN-a u kojemu je govorila o klimatskim promjenama i oštro kritizirala svjetske lidere.

Ko je Greta Thunberg, djevojčica koja je očitala lekciju političarima o klimi

Pogledajte emotivan govor o kojem svi pričaju: Kako se usuđujete? Ljudi umiru

Jedna od najpoznatijih scena sa summita je ona na kojoj 16-godišnja Greta strijelja pogledom američkog predsjednika Donalda Trumpa. Greta je progovorila o onom što se dogodilo kada je u UN stigao američki predsjednik.

"Zaustavili su me jer on je odjednom došao i osiguranje je reklo da se moram pomaknuti i onda sam se pitala što se događa i ugledala njega, mislim da sam bila samo jako šokirana", otkrila je Greta u jednoj televizijskoj emisiji. 

Greta je komentirala i Trumpovo izrugivanje na Twitteru.

"Primijetila sam sarkazam. Znala sam da se tako nešto od njega može očekivati, to ne pravi nikakvu razliku", kazala je. Greta je za svoj aktivizam dobila tzv. alternativnog Nobela, a mnogi se nadaju da će dobiti i Nobelovu nagradu za mir.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije