Joe Biden zaplakao na posljednjem velikom govoru: Pritrčala mu kći i izvela ga na binu

7
Radiosarajevo.ba
Joe Biden zaplakao na posljednjem velikom govoru: Pritrčala mu kći i izvela ga na binu

Američki predsjednik Joe Biden održao je govor na nacionalnoj konvenciji Demokratske stranke u Chicagu na kojem će stranka potvrditi njegovu potpredsjednicu Kamalu Harris za kandidatkinju demokrata na predsjedničkim izborima u novembru.

Joe Biden je prije nekoliko sedmica odustao od utrke protiv republikanca i bivšeg predsjednika Donalda Trumpa nakon pritisaka i brige oko njegovog zdravlja i sposobnosti da još četiri godine obavlja predsjedničku dužnost.

Noćas je na demokratskoj konvenciji održao govor, a nakon što ga je publika dočekala ovacijama, Biden je pustio suzu, a na binu ga je izvela njegova kći.

Meg Ryan se obratila Sarajlijama: "Onaj ko trpi agresiju može se ugledati na vas"

Biden je rekao da nema zle krvi s njegove strane prema demokratima koji su zahtijevali da odustane od predsjedničke utrke 2024., dok je još jednom izrazio svoju podršku za Kamalu Harris.

"Sva ta priča o tome kako sam ljut na sve ljude koji su rekli da bih trebao odstupiti - to nije istina", rekao je Biden, dok je gomila skandirala "Volimo te Joe". "Volim svoju zemlju više i moramo sačuvati našu demokratiju. Ameriko, volim vas", dodao je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak