Bidenov prvi intervju nakon povlačenja iz predsjedničke utrke: Otkrio čime će se sada baviti

3
Radiosarajevo.ba
Bidenov prvi intervju nakon povlačenja iz predsjedničke utrke: Otkrio čime će se sada baviti
Foto: EPA - EFE / Joe Biden

Predsjednik SAD-a, Joe Biden, izjavio je da će voditi kampanju za kandidatkinju demokrata Kamalu Harris u Pennsylvaniji, ključnoj državi na predstojećim predsjedničkim izborima u novembru.

Biden je to izjavio u intervjuu za CBS, što je njegov prvi intervju od kada je krajem jula najavio da će se povući iz predsjedničke utrke, prenio je Reuters.

Harris vodi u odnosu na kandidata republikanaca Donalda Trumpa četiri procentna poena u Pennsylvaniji i dvije druge ključne države za koje se ne zna unaprijed za koga će glasati, Wisconsin i Michiganu, pokazuju ankete New York Timesa i Siena Collegea koje su objavljene u subotu.

Festivalska groznica: Veliki red ispred BKC-a, građani pohrlili da kupe ulaznice za SFF

Festivalska groznica: Veliki red ispred BKC-a, građani pohrlili da kupe ulaznice za SFF

Upitan da li će voditi kampanju za Harris, Biden je potvrdno odgovorio.

Biden je rekao da on i guverner Pennsylvanije Josh Shapiro rade na turneji kampanje u Pennsylvaniji.

"On je moj tip momka, realan je, pametan je, poznajem ga nekoliko decenija. Mislim da je to fantastičan tim", rekao je Biden.

Biden je također upozorio na to da Trump i njegove pristalice neće dozvoliti miran prijenos vlasti na Kamalu Harris.

"On misli ono što govori, iako ga mi ne shvatamo uvijek ozbiljno. Govori kako će biti krvoproliće ako izgubi, kako će biti ukradeni izbori. Ne možete voljeti svoju državu samo kada pobjeđujete", rekao je Biden.

Podsjetimo, Biden je i službeno 22. jula objavio da se povlači iz utrke za predsjednika SAD-a. Uskoro je dao svoju punu podršku svojoj potpredsjednici Kamali Harris, koja je i dobila nominaciju Demokratske stranke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije