Puljić: "Vjosa Osmani i četiri žene koje su urušile čovjeka koji je nekad uzvikivao 'Sto za jednog'"

12
Radiosarajevo.ba
Puljić: "Vjosa Osmani i četiri žene koje su urušile čovjeka koji je nekad uzvikivao 'Sto za jednog'"

Predsjednica Reublike Kosovo Vjosa Osmani, dovela je silovane žene na sjednicu Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija koja je održana jučer 22. aprila, a koje su svjedočile o zločinima na Kosovu iz proteklog rata.

Uz predsjednicu Osmani na sjednici u Vijeću sigurnosti bili su Vasfije Krasniqi-Goodman i Shyhrete Tahiri, žrtve seksualnog nasilja tokom rata na Kosovu, te Fahrije Hoti i Elhame Muqolli.

Osmani je u Ujedinjenim narodima pozvala predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da uputi izvinjene žrtvama režima bivšeg predsjednika Srbije Slobodana Miloševića, a spomenula je i genocid u Srebrenici.

Sutkinja Numanović tvrdi: 'Vršila sam uvid u druge predmete radi usaglašavanja sudske prakse'

Na jučerašnju sjednicu osvrnuo se i bh. novinar Ivica Puljić.

"Vjosa Osmani Sadriu i 4 žene koje su urušile u sred Vijeća sigurnosti UN-a čovjeka koji je nekad uzvikivao "Sto za jednog" (Aleksandar Vučić op.a.). Ovo je njihova osveta nakon desetljeća borbe za zaštitu žena u ratu. Četiri od ovih žena su žrtve seksualnog zlostavljanja od strane Miloševićevog režima", naveo je Puljić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak