Ko je žena koja je lupila šakom o sto i 'ušutila' Vučića na sjednici Vijeća sigurnosti UN?

8
Radiosarajevo.ba
Ko je žena koja je lupila šakom o sto i 'ušutila' Vučića na sjednici Vijeća sigurnosti UN?
Foto: Facebook / Vučić sa Fraizer uoči sjednice

Na redovnoj sjednici Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija o Kosovu, koja je održana u ponedjeljak 22. aprila, došlo je do verbalnog okršaja između predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predsjedavajuće sjednicom Vanesse Frazier s Malte.

Završila se tako što je Frazier lupila šakom o sto i "ušutila" Vučića.

Do verbalnog okršaja došlo je kad je predsjedavajuća sjednicom dala riječ predsjedniku Aleksadru Vučiću i napomenula da ima tri minuta za svoje izlaganje, kao što je ranije dogovoreno.

Ivica Dačić saopštio od čega je preminuo brat Vojina Mijatovića

Ivica Dačić saopštio od čega je preminuo brat Vojina Mijatovića

Vučić je, umjesto svog izlaganja, rekao da to nije dogovoreno i dodao: "Ali nema veze", na šta mu je Frazier odgovorila da "jeste dogovoreno".

Nakon što je predsjednik Srbije još jednom rekao "nije dogovoreno", Frazier je reagovala udarajući šakom o sto. Rekla je da je to dogovoreno s njenom zamjenicom i da ne dozvoljava da ona bude predstavljena kao lažov.

Vanessa Frazier je stalna predstavnica Malte pri Ujedinjenim nacijama i karijerni diplomata iz te zemlje.

Diplomatsku karijeru je započela kao student diplomatije 1992. da bi dve godine kasnije bila izabrana za prvog sekretara u Ministarstvu vanjskih poslova Malte zadužena za SAD, nakon čega je raspoređena u Odeljenje za Mediteran.

U Ujedinjenim nacijama izabrana je 2021. godine za predsjednicu Drugog komiteta UN, Ekonomskog i finansijskog komiteta. Ona je prva žena na poziciji stalnog predstavnika Malte pri Ujedinjenim nacijama.

Upravo se s Frazier Vučić sastao prije početka sjednice.

"Sa Vanessom Frazier o sjednici koju je zakazala za danas, a na kojoj ću se boriti za pozicije Srbije, poštovanje principa UN i međunarodnog prava. Istakao sam da je više nego ikada neophodno da UN raspravljaju o svim pitanjima u skladu sa načelima na kojima su zasnovane. Boriću se svim snagama za istinu, ali i da se ta istina glasno čuje u cijelom svijetu. Živjela Srbija!", naveo je Vučić uoči sjednice.

Sa Vanesom Frejzir o sednici koju je zakazala za danas, a na kojoj ću se boriti za pozicije Srbije, poštovanje principa...

Posted by Aleksandar Vučić on Monday, April 22, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije