Vijeće roditelja KS: "Naša djeca zaslužuju bezbrižno školovanje u sigurnom okruženju"

6
Radiosarajevo.ba
Vijeće roditelja KS: "Naša djeca zaslužuju bezbrižno školovanje u sigurnom okruženju"

Danima na adrese sarajevskih škola stižu dojave o postavljenim bombama koje se na kraju ispostave lažnim, a učenici i roditelji su u strahu. Vijeće roditelja je uputilo pismo ministrici za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naidi Hoti Muminović u kojem izražavaju zabrinutost zbog sigurnosti učenika i potreba za stalnim procecom.

O tome su obavijestili javnost putem Facebooka, a uz fotografiju pisma napisali su sljedeće:

"Dojave o bombama u školama Kantona Sarajevo – Gdje je sigurnost naše djece?

Plenković prozvao Milanovića da radi u rusku korist: "Moramo se zapitati..."

Posljednje dojave o bombama u školama Kantona Sarajevo unijele su strah i zabrinutost među roditelje, učenike i nastavno osoblje. Žalosno je što se ovakvi incidenti ponavljaju i narušavaju osjećaj sigurnosti u obrazovnim ustanovama, gdje naša djeca provode veliki dio svog vremena.

Vijeće roditelja učenika osnovnih i srednjih škola Kantona Sarajevo zahtijeva od nadležnih institucija da hitno preduzmu sve potrebne mjere kako bi se obezbijedila sigurnost svih učenika i uposlenika u školama. Potrebno je pronaći dugoročna rješenja koja će spriječiti ovakve situacije i omogućiti normalno odvijanje nastavnog procesa.

Obavještavamo javnost da će Vijeće roditelja imati sastanak s Ministarstvom za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo 15. oktobra, na kojem ćemo otvoriti pitanje sigurnosti u školama i tražiti konkretne korake i rješenja za ovaj gorući problem. Također, pozivamo i ostala resorna ministarstva te Vladu Kantona Sarajevo da se aktivno uključe u rješavanje ovog pitanja, jer sigurnost naše djece mora biti prioritet svih nadležnih institucija.

Saznajemo: Opet dojava o bombi u srednjoj školi u Sarajevu

Pozivamo sve roditelje, učenike i građane da ostanu mirni i da svoje povjerenje ulože u rad nadležnih službi, ali istovremeno očekujemo brze i konkretne korake koji će nam svima vratiti osjećaj sigurnosti. Naša djeca zaslužuju bezbrižno školovanje u sigurnom okruženju, i za to smo svi zajedno odgovorni.

Vijeće roditelja KS će nastaviti aktivno pratiti situaciju i biti glas roditelja u svim daljim koracima prema rješavanju ovog problema", napisali su iz Vijeća roditelja KS na Facebooku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak