Nove dojave o bombama u sarajevskim školama: Oglasila se resorna ministrica Naida Hota-Muminović

13
Radiosarajevo.ba
Nove dojave o bombama u sarajevskim školama: Oglasila se resorna ministrica Naida Hota-Muminović
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Naida Hota Muminović

Nove dojave o bombama su stigle u četvrtak ujutro, 10. juna, na adrese više škola u Sarajevu, a evakuacije učenika zbog potencijalnog rizika traju danima.

Naida Hota-Muminović, ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo, oglasila se povodom učestalih dojava o postavljenim eksplozivnim napravama u školama u Sarajevu te izrazila duboku zabrinutost

Njenu objavu sa društvene mreže facebook, prenosimo u cijelosti:

Važne informacije o autocestama: U ovom dijelu BiH putarina će se moći plaćati eurima

Važne informacije o autocestama: U ovom dijelu BiH putarina će se moći plaćati eurima

"Vlada Kantona Sarajevo treba da hitno zatraži informacije nadležnih uprava policije, tužilaštava i sudova da dostave informacije o ishodima istraga i poduzetih radnji u svim slučajevima ovih krivičnih djela kako u ranijem periodu, tako i sada.

Iako je riječ o lažnim dojavama, smatram da je ovo ozbiljan sigurnosni rizik za učenike. Neshvatljivo je da se ova negativna pojava odvija u našem društvu, kako u Kantonu Sarajevo, tako i u drugim kantonima, i sve to na štetu djece i mladih i njihove dobrobiti. 

Škole imaju jasne smjernice o postupanju u ovim događajima, ali svaka ovakva dojava narušava odgojno-obrazovni proces i dobrobit učenika, uposlenika škola i roditelja. Odluku o organizaciji rada pa i u izuzetnim okolnostima, donosi direktor škole, jer svaka škola ima svoje specifičnosti u organizaciji rada", poručila je ministrica Naida Hota-Muminović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije