Topli radijatori od danas u sarajevskim stanovima

1
Radiosarajevo.ba
Topli radijatori od danas u sarajevskim stanovima

Mnoge Sarajlije i Sarajke od jutros u stanovima griju topli radijatori.

Kako javljaju čitaoci portala Radiosarajevo.ba, centralno grijanje je od jutros počelo u stanovima na Dobrinji, Alipašinom Polju, Grbavici i Otoci.

Toplane u Sarajevu su najavile da grijna sezona zvanično počinje 15. oktobra, osim ako dva dana uzastopno temperatura vazduha bude ispod 12 stepeni, kada će početi ranije.

Meteorolozi objavili kakvo nas vrijeme očekuje 1. i 2. maja: Ovo se mnogima neće svidjeti

Pitali smo Toplane kada će početi sezona grijanja u Sarajevu?

Konkretno, najavljeno je da će se u tom slučaju krenuti sa zagrijavanjem stambenih i poslovnih jedinica 22. septembra, što se i desilo.

"Želimo istaći da što se tiče Toplana Sarajevo građani nemaju razloga za zabrinutost, kao i to da ćemo učiniti sve što je u našoj nadležnosti kako bi korisnici centralnog grijanja bili zadovoljni uslugom koju im pružamo i kako bi sezonu 2022/2023. godine učinili što uspješnijom", poručeno je nešto ranije.

Podsjetimo da je ovih dana jutarnja temperatura u glavnom bh. gradu oko 2 do 4 stepena, dok je najviša dnevna iznosila oko 14 do 16 stepeni.

Nešto toplije vrijeme najavljeno je za vikend, ali od naredne sedmice, očekuje nas kiša i hladnije temperature.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak