Francuski policajci optuženi da su palicom silovali mladog crnca

Anadolija
Francuski policajci optuženi da su palicom silovali mladog crnca
Francusko tužilaštvo podiglo optužnice protiv četiri policajca koji se terete za niz krivičnih djela, uključujući silovanje i zlostavljanje tokom hapšenja mladog crnca.

Eric Dupond-Moretti, advokat uhapšenog 22-godišnjeg crnca, izjavio je kako je njegov štićenik “Theo“ silovan policijskom palicom i brutalno zlostavljan tokom hapšenja koje se u četvrtak navečer dogodilo na periferiji Pariza. Dodao je da je njegov štićenik trenutno u bolnici i da se oporavlja od operativnog zahvata kojem je podvrgnut nakon policijskog napada.

“Jedan policajac je optužen za silovanje, a preostala trojica se terete za zlostavljanje i prekomjernu upotrebu sile“, saopćeno je iz ureda tužioca u distriktu Bobigny.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Bruno Le Roux suspendirao je četvoricu optuženih policajaca.

Incident se dogodio tokom legitimisanja mladog crnca u kvartu Aulnay-Sous-Bois u pariskom sjeveroistočnom distriktu Seine-Saint-Denis.

Slučaj se dogodio u četvrtak navečer, a policijske nadzorne kamere su snimile incidentnu situaciju. Pozivajući se na neimenovani policijski izvor, list “Le Monde“ piše kako se na snimku vidi kako policajci skidaju pantalone i jedan od njih palicom brutalno siluje muškarca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak