Završena sjednica Vijeća ministara BiH: Pogledajte ko je stigao do važnih pozicija

0
Radiosarajevo.ba
Završena sjednica Vijeća ministara BiH: Pogledajte ko je stigao do važnih pozicija

U Sarajevu je danas, 29. augusta, održana sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine na kojoj su usvojen niz kadrovskih rješenja. 

Vijeće ministara razmotrilo je Informaciju Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa o natječajnoj proceduri za izbor tri člana Vijeća za državnu pomoć Bosne i Hercegovine.

Za članove Vijeća za državnu pomoć imenovani su Mira Vujeva, Aleksandra Čirić i Rašid Kičić, kao najbolje rangirane kandidati s rang-lista uspješnih kandidata, nakon okončane procedure javnog natječaja.

Nermin Nikšić nakon sastanka u Konjicu: Dogovorili smo dalje korake

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, imenovalo je Adelu Vileš Bektaš na dužnost zamjenika direktora Uprave Bosne i Hercegovine za zaštitu zdravlja bilja, na mandatno razdoblje od pet godina.

Vijeće ministara BiH donijelo je Rješenje o razrješenju dužnosti zamjenika direktora Instituta za standardizaciju Bosne i Hercegovine Borislava Kraljevića na lični zahtjev zbog ispunjavanja zakonom propisanih uvjeta za odlazak u mirovinu.

Sud u Bernu odlučio: Bosna i Hercegovina više se ne vodi kao dužnik u Uredu za prinudnu naplatu

Za v. d. direktora Instituta imenovan je Dragan Brković do okončanja konkursne procedure, a najduže na razdoblje od tri mjeseca. Agencija za državnu službu BiH je zadužena da žurno provede konkursnu proceduru za popunu ovog radnog mjesta.   

Vijeće ministara BiH razriješilo je Nedima Čustovića dužnosti zamjenika direktora Središnje harmonizacijske jedinice Ministarstva finansija i trezora BiH, zbog ispunjavanja zakonom propisanih uvjeta za odlazak u mirovinu.

Istovremeno je za v. d. zamjenika direktora Središnje harmonizacijske jedinice Ministarstva finansija i trezora BiH imenovan Abdulah Đulović do okončanja konkursne procedure, a najduže na razdoblje od tri mjeseca.

Slučaj 'Zoran Galić': Nezavisni odbor 1. augusta uputio prijedlog Vijeću ministara BiH za smjenu

Na prijedlog Ministarstva vanjskih poslova BiH Vijeće ministara BiH dalo je saglasnost za imenovanje pukovnika Diana Tsetskova Dakova na dužnost vojnog i zračnog izaslanika Republike Bugarske u Bosni i Hercegovini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak