Vijeće ministara ponovo nije razriješilo dužnosti Zorana Galića

5
Radiosarajevo.ba
Vijeće ministara ponovo nije razriješilo dužnosti Zorana Galića
Foto: N.G./Radiosarajevo.ba / Vijeće ministara BiH

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine održalo je u četvrtak, 8. augusta, vanrednu telefonsku sjednicu povodom odlučivanja o zahtjevu za razrješenje Zorana Galića, zamjenika direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), a koji je lično podnio.

Ipak, ni danas nije došlo do smjene, budući da na sjednici nije bilo potrebnog kvoruma.

Podsjetimo, Nezavisni odbor, vodeći računa o svojim nadležnostima, uputio je prijedlog Vijeću ministara BiH da razmotri mogućnost smjene Zorana Galića sa pozicije zamjenika direktora SIPA-e, istovremeno imajući u vidu da je Galić podnio vlastiti zahtjev za razrješenje sa te dužnosti, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Razoran zemljotres jačine 7,1 stepeni po Richteru pogodio Japan, izdato upozorenje na cunami

Razoran zemljotres jačine 7,1 stepeni po Richteru pogodio Japan, izdato upozorenje na cunami

Zoran Galić je prije mjesec dana otputovao u Hrvatsku zbog čega je nedostupan bh. policijskim i pravosudnim organima. U susjednu zemlju je otputovao prije nego što je trebao biti uhapšen.

Zoran Galić je obuhvaćen istragom zbog sumnje u izvršenje krivičnih djela: primanje dara i drugih oblika koristi i zloupotreba položaja ili ovlaštenja, u periodu dok je obavljao dužnost direktora Granične policije BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije